Navigointipolku

Aluehallintojen aivoriihi kasvun puolesta - Open Days 2010 - 04/10/2010

Paikallis- ja aluehallintojen edustajat kokoontuvat tällä viikolla Brysseliin keskustelemaan yhteistyöstä Euroopan kilpailukyvyn kohentamiseksi Eurooppa 2020 -strategian mukaisesti.

Tapahtuma tuo Brysseliin 6 000 edustajaa noin 240 alueelta ja kunnasta. Tänä vuonna keskustelunaiheena on alueiden ja kuntien panos Eurooppa 2020 -strategiassa DeutschEnglishfrançais , EU:n toimintasuunnitelmassa talouskasvun ja työpaikkojen luonnin edistämiseksi.

Osallistujia puhuttavat myös Euroopan heikommassa asemassa olevat alueet: kuinka niitä voitaisiin auttaa kuromaan etumatkaa umpeen EU:n rahoitusohjelmien avulla? Ohjelmilla tuetaan infrastruktuurihankkeita, kuten julkisen liikenteen uudistamista, ja työllisyys- ja työpaikkakoulutusta etenkin EU:n uusimmissa jäsenvaltioissa.

Tällä viikolla näkee päivänvalon myös RegioNetwork 2020, nettifoorumi, jonka avulla kunnat ja alueet voivat tehdä yhteistyötä ja jakaa tietoja.

Brysselin tapahtuma on eurooppalaisen Open Days 2010 -teemaviikon päätapahtuma. Kaikkiaan sen alaisuudessa järjestetään noin 260 paikallista tapahtumaa English - konferensseja, kulttuuritapahtumia, messuja ja näyttelyjä - kaikkialla Euroopassa syys- ja marraskuun välisenä aikana.

Esimerkiksi Grenoblessa, Ranskassa, järjestetään 16.10. seminaari, jossa tarkastellaan yleisön palautetta kaupungin uudesta liikennesuunnitelmasta. Seminaarin tarkoitus on esitellä esimerkkejä parhaista eurooppalaisista kaupunkiliikenneratkaisuista keskustelun pohjaksi.

Tampereella keskustellaan 14.10. aiheesta "Arki paremmaksi EU-rahalla". Tapahtumassa esitellään EU:n rakennerahastojen tarjoamia mahdollisuuksia kahden hankkeen avulla.

Brysselin Open Days -tapahtuman järjestävät komissio ja alueiden komitea, EU:n toimielin, joka antaa paikallis- ja aluehallinnon edustajille mahdollisuuden esittää näkemyksiään EU-politiikasta.

Seuraa Open Days 2010 -tapahtumaa suorana lähetyksenä English

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä