Διαδρομή πλοήγησης

Open Days 2010 - Πόλεις και περιφέρειες ανταλλάσσουν απόψεις για την ανάπτυξη - 04/10/2010

Εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης συναντώνται στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν τρόπους συνεργασίας για την τόνωση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα με τη στρατηγική Ευρώπη 2020.

Η εκδήλωση θα φέρει σε επαφή 6.000 εκλεγμένους εκπροσώπους από περίπου 240 περιφέρειες και πόλεις. Στη φετινή εκδήλωση, οι συμμετέχοντες εστιάζουν στον ρόλο των περιφερειών και πόλεων στην υλοποίηση των στόχων της στρατηγικής"Ευρώπη 2020" DeutschEnglishfrançais που αποτελεί το δεκαετές πρόγραμμα της ΕΕ για την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που θα απασχολήσει τους επικεφαλής των πόλεων και των περιφερειών είναι οι λιγότερο αναπτυγμένες περιφέρειες της Ευρώπης και πώς αυτές θα μπορέσουν να φθάσουν το επίπεδο των υπολοίπων περιφερειών με τη βοήθεια των χρηματοδοτικών προγραμμάτων της ΕΕ. Τα προγράμματα αυτά χρηματοδοτούν έργα υποδομών, όπως η βελτίωση των μέσων μαζικής μεταφοράς, και δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης, κυρίως στα νέα κράτη μέλη της ΕΕ.

Την εβδομάδα αυτή θα εγκαινιαστεί επίσης το διαδικτυακό φόρουμ "RegioNetwork 2020", στόχος του οποίου είναι η συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στις πόλεις και τις περιφέρειες.

Οι συναντήσεις στις Βρυξέλλες είναι το επίκεντρο της ευρωπαϊκής εβδομάδας "Open Days 2010" η οποία περιλαμβάνει και 260 περίπου τοπικές εκδηλώσεις English - σεμινάρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις - που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ευρώπη μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου.

Για παράδειγμα, στην Ελλάδα, η νομαρχία Φλώρινας πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα το Διασυνοριακό Πάρκο των Πρεσπών που αποτελεί ένα παράδειγμα διασυνοριακής συνεργασίας για την αειφόρο ανάπτυξη και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, και η νομαρχία Γρεβενών διοργανώνει φεστιβάλ δρόμου με θέμα την αειφόρο ανάπτυξη. Η νομαρχία Γρεβενών θα συμμετάσχει επίσης στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες με θέμα "Εδαφικός Σχεδιασμός και Στρατηγική Ανταγωνιστικότητας".

Η Κύπρος διοργανώνει στις 3 Νοεμβρίου σεμινάρια στη Λευκωσία με θέμα την ευρωπαϊκή πολιτική συνοχής και στο Άργος για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού. Στις 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσης στον Στρόβολο σεμινάριο με θέμα τον ρόλο των τοπικών αρχών στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η εκδήλωση Open Days στις Βρυξέλλες διοργανώνεται από την Επιτροπή και την Επιτροπή των Περιφερειών, το όργανο της ΕΕ που δίνει τη δυνατότητα στις περιφερειακές και τοπικές αρχές να συμμετέχουν στη διαμόρφωση των πολιτικών της Ένωσης.

Παρακολουθείστε ζωντανά την εκδήλωση Open Days 2010 English

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι