Навигационна пътека

Градове и региони обменят идеи за растеж - Дни на отворените врати 2010 - 04/10/2010

Представители на областни и общински органи се срещат в Брюксел тази седмица, за да обсъдят как да работят заедно за повишаване на европейската конкурентоспособност в съответствие със стратегията "Европа 2020".

Събитието ще привлече 6 000 служители на изборна длъжност от 240 градове и региони. Тази година участниците ще се съсредоточат върху своята роля за постигане на целите на "Европа 2020" DeutschEnglishfrançais - планът на ЕС за икономически растеж и създаване на работни места.

Друга важна тема на разговор ще бъде състоянието на по-слабо развитите региони на Европа и как да им се помогне чрез програмите за финансиране на ЕС, разработени за тази цел. Тези програми предоставят средства за инфраструктурни проекти, като например развитие на обществения транспорт, както и за обучение и образование, особено в по-новите членки на ЕС.

През седмицата ще бъде открит и "RegioNetwork 2020" - онлайн форум за сътрудничество и обмен на информация между градовете и регионите.

Срещите в Брюксел са кулминацията на Европейските дни на отворените врати 2010, обхващащи близо 260 местни прояви English - конференции, културни събития, панаири и изложения - в цяла Европа от септември до ноември.

На 16 октомври например в Гренобъл, Франция, ще бъдат публично обсъдени коментарите на обществеността по повод бъдещия план за градски транспорт. За начало ще бъдат разгледани някои от най-добрите практики в тази област в Европа.

А на 19 октомври в Глостър, Обединеното кралство, ще се състои работна среща за информиране на местните предприятия за най-новите екологични технологии и за начините за спестяване на енергия. Ще бъдат обсъдени също така финансирани от ЕС инициативи за енергийна ефективност.

Дните на отворени врати в Брюксел се организират от Комисията и от Комитета на регионите - органът на ЕС, който дава възможност на общински и областни органи да изразяват мнението си за политиките на Съюза.

Проследете Дните на отворените врати 2010 на живо English

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки