Sökväg

Regionala framgångsrecept - 05/10/2009

Öppet hus-logotypen ©EC

EU anordnar konferens för att främja regionala lösningar på globala problem.

Många europeiska kommuner och regioner känner av lågkonjunkturen i form av hög arbetslöshet och lägre inkomster. Hur klarar de sig? Svaret kan vara avgörande för den europeiska ekonomins återhämtning – den lokala tillväxten är en av ekonomins motorer.

Frågan kommer att sysselsätta många på årets upplaga av den europeiska öppet hus-veckan English för regionalpolitiken. Evenemanget i Bryssel är ett av de största i sitt slag och ger de deltagande regionerna och kommunerna tillfälle att samla idéer, knyta kontakter och visa upp vad de gör för att öka tillväxten på lokal nivå. De får också möjlighet att redogöra för hur de använder pengarna från EU:s regionala utvecklingsfonder (347 miljarder euro för 2007–2013).

Runt 7 000 beslutsfattare, experter och branschföreträdare från 33 länder har anmält sig till fyra dagars seminarier, arbetsgrupper, föreläsningar och utställningar den 5–8 oktober. Konferenser i mindre skala anordnas runtom i Europa. Sammanlagt planerar 213 regioner och städer att delta.

Evenemangen är inriktade på fyra ämnen: innovation, hållbar utveckling, regionalt samarbete och EU:s regionalpolitik. Årets konferens omfattar en rad föreläsningar och diskussionsgrupper med kända experter inom regionalpolitiken.

Läs mer om EU:s regionalpolitik

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar