Navigacijska pot

Regionalne poti do uspeha - 05/10/2009

Logotip dnevov odprtih vrat ©ES

Evropska konferenca predstavlja regionalne rešitve globalnih težav.

Zaradi recesije se številna evropska mesta in regije srečujejo z visoko brezposelnostjo in nizkimi prihodki. Kako rešujejo ta izziv? Odgovor na to vprašanje je lahko pomemben za okrevanje evropskega gospodarstva, saj je rast na lokalni ravni bistvena za celotno gospodarstvo.

Vprašanje bo zagotovo imelo osrednjo vlogo na letošnjih dnevih odprtih vrat English, konferenci EU o regionalni politiki. Vsakoletna konferenca v Bruslju je ena največjih prireditev te vrste v Evropi. Na njej predstavijo regionalne in lokalne pobude za spodbujanje gospodarske rasti, predstavniki regij in mest pa imajo priložnost za izmenjavo zamisli in povezovanje. Dogodek izkoristijo tudi za predstavitev uspešne in učinkovite porabe sredstev EU za regionalni razvoj (v obdobju 2007–2013 je proračun za te dejavnosti 347 milijard EUR).

Na prireditvi pričakujejo približno 7 000 predstavnikov regionalnih in lokalnih oblasti, strokovnjakov in predstavnikov industrije iz 33 držav. Med 5. in 8. oktobrom se bodo udeležili seminarjev, delavnic, predavanj in predstavitev. Hkrati bodo po vsej Evropi potekale tudi manjše konference. Skupaj bo na dnevih odprtih vrat sodelovalo 213 regij in mest.

Prireditve bodo razdeljene na štiri področja: inovativnost, trajnostni razvoj, ozemeljsko sodelovanje in regionalna politika EU. Na letošnji konferenci bo tudi niz predavanj in vodenih okroglih miz s priznanimi strokovnjaki s področja regionalne politike.

Več o regionalni politiki EU

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave