Cale de navigare

Reţete regionale ale succesului - 05/10/2009

Open days - logo ©CE

Conferinţa promovează soluţii regionale la provocări globale.

Recesiunea a fost resimţită acut de numeroase oraşe şi regiuni europene, care s-au confruntat cu o rată ridicată a şomajului şi cu scăderea dramatică a venitului de bază. Cum fac acestea faţă situaţiei? Răspunsul ar putea fi crucial pentru redresarea economică a Europei, deoarece ritmul de creştere economică înregistrat la nivel local joacă un rol foarte important la nivel macroeconomic.

Întrebarea pare să preocupe multă lume la ediţia din acest an a Open days English, conferinţa anuală a UE dedicată politicii regionale. Reuniunea care se va desfăşura la Bruxelles, unul dintre cele mai mari evenimente de acest tip, va pune în evidenţă eforturile de stimulare a creşterii economice depuse la nivel local şi va oferi regiunilor şi oraşelor posibilitatea de a reflecta împreună şi de a încheia parteneriate. De asemenea, evenimentul constituie pentru acestea o şansă de a arăta cum utilizează fondurile comunitare de dezvoltare regională, care se ridică la suma de 347 miliarde de euro pentru perioada 2007-2013.

Aproximativ 7 000 de factori de decizie, experţi şi reprezentanţi ai sectorului industrial din 33 de ţări şi-au anunţat participarea la seminariile, atelierele, conferinţele şi expoziţiile ce vor avea loc între 5 şi 8 octombrie. În Europa vor fi organizate şi alte conferinţe de mai mică anvergură. În total, numărul regiunilor şi oraşelor participante va fi de 213.

Manifestările vor fi grupate pe patru teme principale: inovare, dezvoltare durabilă, cooperare teritorială şi politică regională. Anul acesta conferinţa va prilejui o serie de prelegeri şi dezbateri în cadrul unor grupuri de experţi renumiţi în domeniul politicii regionale.

Mai multe despre politica regională a UE

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile