Kruimelpad

Regionale succesverhalen - 05/10/2009

Logo Open Days ©EC

Europese conferentie prijst regionale oplossingen voor wereldwijde problemen aan.

De recessie heeft vele Europese steden en regio's opgezadeld met hoge werkloosheidscijfers en dalende belastinginkomsten. Hoe komen ze dat te boven? Een cruciale vraag voor het herstel van Europa. Lokale groei is immers een essentiële factor in de hele economie.

Deze kwestie houdt dit jaar zeker vele bezoekers van de Open Days English, de jaarlijkse EU-conferentie over regionaal beleid, bezig. De bijeenkomst in Brussel, een van de grootste op dit gebied, brengt lokale pogingen om de groei te stimuleren onder de aandacht en geeft regio's en steden de gelegenheid te brainstormen en partners te vinden. Bovendien kunnen zij er laten zien wat zij met het EU-geld voor regionale ontwikkeling doen (347 miljard euro voor 2007-2013).

Ongeveer 7000 beleidsmakers, onderzoekers en ondernemers uit 33 landen hebben zich ingeschreven voor vier dagen van seminars, workshops, lezingen en tentoonstellingen van 5 tot 8 oktober. Elders in Europa worden kleinere conferenties georganiseerd. Alles bij elkaar willen 213 regio's en steden deelnemen.

De evenementen draaien rond vier thema's: innovatie, duurzame ontwikkeling, territoriale samenwerking en het regionaal beleid van de EU. Dit jaar is er ook een reeks lezingen en panelgesprekken met befaamde experts op het gebied van regionaal beleid.

Meer over het regionaal beleid van de EU

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links