Navigációs útvonal

Regionális receptek a sikerhez - 05/10/2009

A nyílt napok logója ©EC

Egy európai konferencia regionális megoldásokat kínál a globális kihívásokra

A recesszió számos európai várost és régiót fosztott meg alapvető bevételeinek egy részétől, és sújtott nagy arányú munkanélküliséggel. Hogyan birkóznak meg a városok és régiók ezekkel a problémákkal? A válasz nagyon fontos lehet Európa gazdasági felélénkülése szempontjából – a helyi szintű növekedés ugyanis alapvető szerepet tölt be a gazdaság egészének megfelelő működésében.

A kérdést biztosan rengetegen felteszik az idei nyílt napokon English, a regionális politikával foglalkozó éves uniós konferencián. A brüsszeli esemény – amely az egyik legnagyobb ilyen rendezvény – reflektorfénybe állítja a növekedést megcélzó helyi kezdeményezéseket, és lehetőséget biztosít a régiók és városok számára, hogy partnerségeket építsenek ki és ötleteket cseréljenek egymással. A nyílt napok alkalmat adnak annak bemutatására is, miképpen használják fel az EU regionális fejlesztési alapjaiból származó támogatást, amely 2007 és 2013 között 347 milliárd eurót tesz ki.

33 országból összesen mintegy 7000 jogalkotó, szakértő és iparági képviselő jelezte, hogy részt fog venni az október 5-e és 8-a között megrendezendő szemináriumokon, munkaértekezleteken, előadásokon és kiállításokon. Európa többi részében kisebb konferenciákra kerül sor. Összesen 213 régió és város tervezi, hogy részt vesz az eseményeken.

A nyílt napok négy téma köré szerveződnek, melyek: az innováció, a fenntartható fejlődés, a területi együttműködés és az uniós regionális politika. Az idei konferencián a regionális politika neves szakértői részvételével előadásokra és kerekasztal-beszélgetésekre is sor kerül.

További információk az EU regionális politikájáról.

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek