Navigointipolku

Alueet etsivät menestyksen avaimia - 05/10/2009

Open days -tapahtuman logo © EC

Euroopan alueiden ja kuntien Open days -tapahtumassa haetaan alueellisia ratkaisuja maailmanlaajuisiin kysymyksiin.

Taantuma on koetellut monia Euroopan alueita ja kuntia, joissa työttömyys on kasvanut ja tulopohja heikentynyt. Miten ne aikovat selvitä? Kysymys on oleellinen koko Euroopan kannalta - paikallinen kasvu on merkittävä moottori talouskasvulle laajemminkin.

Aluekehityksen ongelmia ja näkymiä pohditaan EU:n järjestämän Open days English-teemaviikon tapahtumissa. Brysselissä 5.–8.10. järjestettävä Open days on suurimpia aluepoliittisia tapahtumia. Tarkoituksena on esitellä kasvua edistäviä paikallishankkeita sekä antaa alueiden ja kuntien edustajille mahdollisuus kehitellä yhdessä uusia ideoita ja etsiä yhteistyökumppaneita. Samalla on tilaisuus tarkastella, miten ja mihin EU:n aluekehitysrahoja käytetään (347 miljardia euroa kaudella 2007–2013).

Open days -teemaviikon seminaareihin, työpajoihin, näyttelyihin ja luennoille Brysseliin odotetaan noin 7 000 osallistujaa 33 maasta. Lisäksi eri puolilla Eurooppaa järjestetään pienempiä konferensseja. Osallistumassa on yhteensä 213 aluetta ja kuntaa.

Tapahtumissa keskitytään neljään pääaiheeseen, jotka ovat innovointi, kestävä kehitys, alueellinen yhteistyö ja EU:n aluepolitiikka. Puhujina ja paneelikeskustelujen osanottajina on aluepolitiikan tunnustettuja asiantuntijoita.

Lisää EU:n aluepolitiikasta

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä