Sti

Regionale opskrifter på succes - 05/10/2009

Open Days-logo © EC

Europæisk konference slår til lyd for regionale løsninger på globale udfordringer.

Krisen har givet høj arbejdsløshed i mange byer og regioner i Europa og mindsket deres indtægtsgrundlag. Hvordan tackler de denne situation? Svaret kan være afgørende for den økonomiske genopretning – lokal vækst er en vigtig drivkraft for økonomien som helhed.

Spørgsmålet vil nok optage mange under dette års Open days English, EU's årlige konference om regionalpolitik. Arrangementet, der er et af de største af sin art, finder sted i Bruxelles. Det highlighter lokale initiativer til at øge væksten og giver regioner og byer mulighed for at brainstorme og opbygge partnerskaber. Det er også en lejlighed til at vise, hvordan man udnytter EU's regionaludviklingsfonde – 347 milliarder euro i 2007-2013 – i praksis.

Omkring 7 000 politikere, eksperter og erhvervsfolk fra 33 lande har tilmeldt sig 4-dages arrangementet, der løber af stabelen den 5.-8. oktober – med seminarer, workshops, forelæsninger og udstillinger. Sideløbende afholdes der mindre konferencer rundt om i Europa. I alt 213 regioner og byer ventes at deltage.

Arrangementerne er inddelt i fire emner: innovation, bæredygtig udvikling, territorial samhørighed og EU's regionalpolitik. En del af dette års konference er afsat til forelæsninger og paneldiskussioner med anerkendte eksperter inden for regionalpolitik.

Mere om EU's regionalpolitik

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links