Навигационна пътека

Регионални „рецепти“ за успех - 05/10/2009

Лого на откритите дни ©EC

Европейска конференция насърчава регионални решения на глобалните предизвикателства.

Рецесията доведе до висока безработица и намаляване на приходите в много европейски градове и региони. Как се справят те? Отговорът може да е решаващ за възстановяването на Европа, защото растежът по места играе важна роля за състоянието на икономиката в по-широк план.

Със сигурност мнозина ще си задават този въпрос по време на тазгодишните Открити дни English, ежегодната конференция на ЕС за регионална политика. Една от най-мащабните прояви по рода си, конференцията в Брюксел демонстрира усилията по места за подпомагане на растежа и дава на регионите и градовете възможност да обменят опит и изграждат партньорства. Проявата е и възможност за регионите да покажат как използват средствата на ЕС за регионално развитие - 347 млрд. евро за 2007-2013 г.

Около 7000 политици, експерти и представители на предприятия от 33 страни са се регистрирали за участие в семинари, лекции и изложения от 5 до 8 октомври. В цяла Европа се провеждат по-скромни по мащаб конференции. Общо 213 региони и градове планират да участват.

Мероприятията ще бъдат групирани в четири теми: иновации, устойчиво развитие, териториално сътрудничество и регионална политика на ЕС. Тазгодишната конференция включва серия от лекции и работни групи с изтъкнати специалисти по регионална политика.

Още за регионалната политика на ЕС

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки