Navigointipolku

Vuoden 2009 RegioStars-voittajat on valittu - 17/02/2009

RegioStars-palkinto © Euroopan komissio

Alueiden innovaatiopalkinto myönnettiin viidelle hankkeelle. Pohjoisten alueiden Roadex-tiehanke sai kunniamaininnan.

Aluekehityshankkeille vuosittain myönnettävän EU-palkinnon Englishfrançais saivat tänä vuonna muun muassa ranskalaisella Réunionin saarella toimiva aurinkoenergialaitos ja belgialainen ilmailututkimuskeskus. Lisäksi palkittiin walesilainen, kreikkalainen ja Saksan Nordrhein-Westfalenin aluetta edustanut hanke.

Aluepolitiikasta vastaava komissaari Danuta Hübner ja Amsterdamin pormestari Job Cohen, joka toimi palkintoraadin puheenjohtajana, luovuttivat palkinnot 16.2. Hübner totesi palkintojenjakotilaisuudessa, että EU:n kilpailukyvyn ja työllisyyden edistäminen etenkin nykyisessä vaikeassa taloudellisessa ilmapiirissä edellyttää uusia ideoita ja edistyksellistä ajattelua.

Kaksi hanketta sai kunniamaininnan. Toinen niistä on Suomen, Ruotsin, Norjan, Islannin, Skotlannin ja Grönlannin Roadex-yhteishanke, jossa kehitetään uusia välineitä ja menetelmiä pohjoisten alueiden tiestön parantamiseksi. Toinen puolestaan on Saksan Saarlandissa toimivien tutkimuslaitosten yhteishanke, jossa ne markkinoivat asiantuntemustaan avaruusteollisuudelle.

Tämänvuotiseen kilpailuun osallistui yli 50 hanketta 18 maasta. Kilpailuun voivat osallistua hankkeet, jotka saavat EU:n aluekehitysrahoitusta.

EU:n eri alueilla on paljon yhteistä, esimerkiksi väestön ikääntyminen ja tarve löytää kestäviä energiaratkaisuja. RegioStars-palkinnot myönnetään parhaille innovatiivisille hankkeille, jotka voivat toimia esimerkkeinä muille alueille.

Kunniamaininnalla palkittu Roadex-yhteistyöhanke keskittyy harvaan asuttujen alueiden tiestön kehittämiseen. Toimiva tieverkosto on tärkeä pohjoisten alueiden sosiaaliselle ja taloudelliselle hyvinvoinnille, mutta ilmasto ja ympäristöolot sekä teiden suhteellisen pieni käyttäjämäärä asettavat tiestön kehittämiselle haasteita, joihin Roadex-hankkeessa on yhdessä etsitty vastauksia.

Lisätietoa innovatiivisten aluehankkeiden RegioStars-palkinnoista Englishfrançais

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä