Navigointipolku

Kasvu ei ole kivutonta - 06/10/2008

Brysselissä sijaitsevan alueiden komitean rakennuksen julkisivu, jossa teemaviikon tunnuslause "Alueet ja kaupungit haastavassa maailmassa".

Innovointi ja kestävä kehitys ovat avaintekijöitä alueiden kehityksessä.

Kestävä kehitys on jo pitkään ollut Euroopassa tärkeällä sijalla, ja ilmastonmuutoksen aiheuttaman kriisin myötä sen merkitys on entisestään korostunut. Se on suuri haaste Euroopan kaupungeille.

Kestävä kehitys on yksi pääteemoista Euroopan alueiden ja kuntien Open Days 2008 -teemaviikolla English. Brysselissä 6.-9.10. järjestettäviin seminaareihin, työpajoihin, luennoille ja näyttelyihin osallistuu noin 6 500 päättäjää, asiantuntijaa ja elinkeinoelämän edustajaa. Pienempiä tapahtumia järjestetään ympäri Eurooppaa.

Brysselissä järjestettävä aluepolitiikan suurtapahtuma tarjoaa alueiden ja kaupunkien edustajille mahdollisuuden kertoa hyviä esimerkkejä ja jakaa kokemuksia ja ajatuksia kasvun edistämisestä ja työpaikkojen lisäämisestä. Tällaisia esimerkkejä ovat mm. teknologiapuistot, innovatiiviset kaupunkialueiden elvyttämissuunnitelmat sekä nopeat liikenneyhteydet. Osallistujilla on myös tilaisuus kertoa, mihin EU:n vuosiksi 2007-2013 myöntämiä 347 miljardin euron aluekehitysvaroja käytetään.

Tämänvuotisen Open Days -tapahtuman päätavoitteena on aloittaa keskustelu siitä, miten Euroopan alueellista ja kulttuurista monimuotoisuutta voidaan parhaiten kunnioittaa ja hyödyntää (nk. alueellinen yhteenkuuluvuus). EU:n aluepolitiikassa on jo vuosien ajan pyritty poistamaan sosiaalisia ja taloudellisia eroja. Yhä enemmän kannatusta saavat kuitenkin pyrkimykset monimuotoisuuden hyödyntämiseen kestävän kehityksen edistämisessä.

Toinen tämänvuotisista teemoista, innovointi, on myös tärkeä alueiden kasvun edistäjä. Vauraat alueet käyttävät tyypillisesti enemmän rahaa tutkimukseen ja kehitykseen ja luovat näin lisää vaurautta, mikä taas lisää eroja niiden ja vähemmän vauraiden alueiden välillä.

Open Days -tapahtuma ei rajoitu ainoastaan EU:hun. Tänä vuonna teemaviikon tapahtumiin osallistuvat myös Turkki, Kroatia, Norja, Sveitsi ja – nyt ensimmäistä kertaa – Bosnia ja Hertsegovina. Oman panoksensa tapahtumaan tuovat myös Kiina, Venäjä, Brasilia ja Serbia sekä eräät kansainväliset organisaatiot.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä