Sti

Vokseværk - 06/10/2008

Facaden på Regionsudvalgets bygning i Bruxelles med sloganet "Regions and cities in a challenging world"

Innovation og bæredygtig udvikling er nøglen til regional vækst.

Bæredygtig udvikling – som EU længe har lagt stor vægt på – er blevet endnu mere aktuel på grund af klimaændringerne. Det er stadig en stor udfordring for både små og store byer.

Bæredygtig udvikling er et af hovedemnerne under EU's regionalpolitiske åbent husdage English 2008. Omkring 6 500 politiske beslutningstagere, eksperter og erhvervsfolk fra 32 lande er indskrevet til fire dage med seminarer, workshops, forelæsninger og udstillinger i Bruxelles fra 6.-9. oktober. Rundt om i Europa løber mindre arrangementer af stabelen.

Hovedarrangementet i Bruxelles giver regioner og byer lejlighed til at udveksle succeshistorier og idéer om, hvordan man sætter gang i væksten og beskæftigelsen. Blandt eksemplerne kan nævnes teknologiparker, innovative byfornyelsesplaner og hurtig transport. De kan også vise, hvordan de udnytter pengene fra EU's regionale udviklingsfonde. Det drejer sig om 347 mia. euro i perioden 2007-2013.

Hovedattraktionen ved årets konference er lanceringen af en debat om behovet for at respektere og udnytte Europas territorielle og kulturelle mangfoldighed ("territoriel samhørighed"). I årevis har EU's regionalpolitik søgt at udligne de sociale og økonomiske forskelle. Flere og flere går imidlertid ind for at koble mangfoldighed og bæredygtig vækst sammen.

Et andet af årets hovedtemaer, innovation, er også vigtigt for væksten. De rige regioner bruger typisk flere penge på forskning og udvikling og skaber dermed mere velstand til sig selv. Derved vokser afstanden til de fattigere regioner.

Åbent husarrangementet er ikke begrænset til EU. Tyrkiet, Kroatien, Norge, Schweiz og – for første gang – Bosnien-Hercegovina og Island er også med i år. Samtidig er der bidrag fra Kina, Rusland, Brasilien og Serbien og en række internationale organisationer.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links