Cale de navigare

350 de miliarde de euro pentru creştere economică şi mai multe locuri de muncă în Europa - 15/05/2008

Desen reprezentând o prăjitură tăiată în felii

Analiza celor 450 de programe consacrate coeziunii sociale scoate la iveală o schimbare radicală a priorităţilor.

Globalizarea, schimbările climatice, migraţia şi îmbătrânirea populaţiei – acestea sunt provocările moderne pe care le abordează programele UE de finanţare regională pentru perioada 2007-2013.   Creşterea economică şi crearea de noi locuri de muncă reprezintă domeniile care vor beneficia de cea mai mare parte a finanţării.

Comisarul european pentru politică regională, Danuta Hübner, a salutat modul în care s-au derulat negocierile, întrucât au fost prezentate programe care, mai mult ca niciodată, vizează obiective precise, bine conturate. Negocierile au implicat mai mulţi participanţi de această dată, în speranţa că programele vor fi mai reuşite dacă numărul celor care iau parte la elaborarea lor este mai mare.

Cei mai mulţi bani vor fi cheltuiţi prin intermediul Fondului Social European, cel mai eficient mod prin care UE investeşte în oameni.

Pentru ca acest lucru să devină realitate,DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski au identificat obiective precise:

  • în Spania, finanţarea pentru cercetare şi dezvoltare se va dubla, ajungând la 8 miliarde de euro;
  • tehnologiile informaţiei şi comunicării vor beneficia de un buget de peste 15,3 miliarde de euro, dublul sumei alocate în perioada 2000-2006. Polonia, Italia, Grecia, Slovacia şi Spania vor primi cele mai mari sume în acest sector;
  • Finlanda va sprijini întreprinderile nou înfiinţate cu 343 de milioane de euro, în vreme ce Polonia va reduce de la 60 la 7 numărul zilelor necesare pentru înfiinţarea unei companii;
  • aproximativ 26 de miliarde de euro vor fi investite în îmbunătăţirea calităţii educaţiei şi formării, inclusiv în proiecte vizând învăţarea pe toată durata vieţii şi încurajarea studenţilor să-şi termine studiile în special în Portugalia, Grecia şi Italia;
  • mediul va beneficia de investiţii de 105 miliarde de euro; Letonia intenţionează să-şi extindă programul de gestionare a apei uzate, astfel încât să ridice de la 9% la 62% procentul populaţiei care beneficiază de aceste servicii.

Acestea sunt doar câteva din angajamentele luate – următorul pas îl reprezintă identificarea proiectelor pe teren, astfel încât finanţarea să fie orientată către obţinerea de rezultate concrete.

Mai multe despre:

Finanţarea regională în ţara ta DeutschEnglishfrançais

Programe regionale recente DeutschEnglishfrançais.

Povestiţi-neDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski, pe dumneavoastră sau comunitatea din care faceţi parte (până la 30 mai).

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile