Διαδρομή πλοήγησης

350 δις ευρώ για την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ευρώπη - 15/05/2008

Μια μεγάλη πίτα χωρισμένη σε κομμάτια

Στροφή 180° για τις προτεραιότητες της ΕΕ, καθώς 450 προγράμματα εξετάζονται διεξοδικά για να ενταχθούν στην περιφερειακή χρηματοδότηση της ΕΕ.

Η παγκοσμιοποίηση, η κλιματική αλλαγή, τα μεταναστευτικά ρεύματα και η γήρανση του πληθυσμού είναι τα σύγχρονα προβλήματα που πρόκειται να αντιμετωπιστούν με τα προγράμματα περιφερειακής χρηματοδότησης της ΕΕ για το διάστημα 2007-13. Αλλά η μερίδα του λέοντος από τα κονδύλια αυτά θα διατεθεί για την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση.

Η Επίτροπος περιφερειακής πολιτικής Ντανούτα Χιούμπνερ, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το ότι αυτός ο γύρος διαπραγματεύσεων κατέληξε σε περισσότερο στοχοθετημένα προγράμματα από ποτέ. Οι συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις κάλυπταν αυτή τη φορά πολύ περισσότερους τομείς με το σκεπτικό ότι όσο περισσότεροι συνεργάζονται τόσο επιτυχέστερα είναι τα προγράμματα.

Το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων θα διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου, του κυριότερου εργαλείου μέσω του οποίου η ΕΕ επενδύει στους ανθρώπους.  

Για να γίνει πραγματικότητα κάτι τέτοιο, οιDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski έθεσαν σαφείς στόχους:

  • στην Ισπανία, η χρηματοδότηση για την έρευνα και την ανάπτυξη θα υπερδιπλασιαστεί φθάνοντας τα 8 δις ευρώ
  • οι τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών θα χρηματοδοτηθούν με 15,3 δις, ποσό διπλάσιο από εκείνο που έλαβαν το 2000-06. Η Πολωνία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Σλοβακία, και η Ισπανία λαμβάνουν τα περισσότερα κονδύλια
  • η Φινλανδία θα στηρίξει τις νεοσύστατες επιχειρήσεις με 343 εκατ. ευρώ ενώ η Πολωνία θα μειώσει, από 60 σε 7, τον αριθμό ημερών που απαιτούνται για τη σύσταση επιχείρησης
  • σχεδόν 26 δις ευρώ θα επενδυθούν για να βελτιωθεί η εκπαίδευση και η κατάρτιση και να είναι διαθέσιμη για όλους, καθώς και για την υλοποίηση προγραμμάτων προώθησης της δια βίου μάθησης και ενθάρρυνσης των σπουδαστών να ολοκληρώνουν τις σπουδές τους, ιδιαίτερα στην Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ιταλία
  • για το περιβάλλον θα γίνουν επενδύσεις αξίας 105 δις ευρώ. Η Λετονία σχεδιάζει να επεκτείνει τη διαχείριση των λυμάτων από το 9% στο 62% του πληθυσμού της.

Όλες αυτές είναι μερικές μόνο από τις δεσμεύσεις που αναλήφτηκαν. Το επόμενο βήμα είναι η επιλογή προγραμμάτων επί τόπου έτσι ώστε η χρηματοδότηση να οδηγήσει σε απτά αποτελέσματα.

Περισσότερα:

Η περιφερειακή χρηματοδότηση της ΕΕ στη χώρα σας DeutschEnglishfrançais

Πρόσφατα περιφερειακά προγράμματα της ΕΕ DeutschEnglishfrançais.

Πείτε μαςDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski η την κοινότητά σας (μέχρι τις 30 Μαΐου).

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι