Sti

350 milliarder euro til vækst og jobskabelse i hele EU - 15/05/2008

Lagkagediagram, hvor stykker bæres væk

450 nye regionalprogrammer indvarsler ny kurs i EU's regionalstøtte.

Globalisering, klimaændringer, migration og den aldrende befolkning –EU's programmer for regionalstøtte for 2007-2013 tager fat om vor tids udfordringer. Den største pengepulje går dog til økonomisk vækst og jobskabelse.

EU's kommissær for regionalpolitik Danuta Hübner er glad for, at man i denne forhandlingsrunde blev enige om at gøre programmerne mere målrettede. EU inviterede flere forskellige aktører til at deltage i forhandlingerne denne gang – jo flere deltagere, jo bedre programmer.

Hovedparten af pengene vil blive udbetalt gennem Den Europæiske Socialfond, der er EU's ansigt udadtil, når det drejer sig om investering i mennesker.

DeDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski har opstillet klart afgrænsede mål for støtten:

  • I Spanien skal støtten til forskning og udvikling mere end fordobles til 8 milliarder euro.
  • 15,3 milliarder euro afsættes til informations‑ og kommunikationsteknologi – dobbelt så meget som i 2000-2006. Polen, Italien, Grækenland, Slovakiet og Spanien tegner sig for de største budgetter.
  • Finland vil støtte virksomhedsopstart med 343 millioner euro, og Polen vil nedbringe antallet af dage, det tager at starte en ny virksomhed, fra 60 til 7.
  • Næsten 26 milliarder euro skal investeres i tiltag, der skal forbedre kvaliteten af og adgangen til uddannelse. Det omfatter projekter, som skal fremme livslang læring og hjælpe studerende med at gøre deres uddannelse færdig, især i Portugal, Grækenland og Italien.
  • 105 milliarder euro går til et bedre miljø. Letland har planer om, at 62 % af befolkningen skal være omfattet af en ordning for spildevandshåndtering ­– mod 9 % i dag.

Det er blot nogle af de mange tilsagn – næste skridt bliver at udforme de enkelte projekter, så støtten kan omsættes til konkrete resultater.

Mere om:

EU's regionalstøtte i dit land DeutschEnglishfrançais

EU's regionalprogrammer siden 2000 DeutschEnglishfrançais

Fortæl os, hvordanDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski eller din region (inden den 30. maj)

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links