Навигационна пътека

350 млрд. евро за икономически растеж и заетост в Европа - 15/05/2008

Илюстрации, показващи голяма торта, нарязана на парчета

Радикална промяна на приоритетите – 450 програми в центъра на вниманието за регионално финансиране от ЕС.

Глобализация, изменение на климата, миграционни тенденции и застаряващо население – съвременните предизвикателства, с които се залавят програмите за регионално финансиране на ЕС за 2007-2013 г. Лъвският пай от парите обаче ще бъде за икономическия растеж и заетостта.

Комисарят по регионална политика Данута Хюбнер приветства начина, по който този кръг от преговори доведе до по-добре насочени програми от всякога. В преговорите този път се включиха широк кръг участници с надеждата, че колкото повече хора участват, толкова по-успешни ще бъдат програмите.

Най-голямата част от средствата ще бъде изразходвана чрез Европейския социален фонд – основният  начин, по който ЕС инвестира в хората.

За да стане това реалност,DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski набелязаха ясни цели:

  • В Испания повече от два пъти – до 8 млрд. евро - ще се увеличи финансирането за изследвания и развитие.
  • Информационните и комуникационни технологии ще получат 15,3 млрд. евро – два пъти повече спрямо 2000-2006 г. Полша, Италия, Гърция, Словакия и Испания обещават най-големи бюджети.
  • Финландия ще подкрепи новосъздадени предприятия с 343 млн. евро, докато Полша ще намали броя на дните за създаване на компания от 60 на 7.
  • Почти 26 млрд. евро ще бъдат инвестирани в подобряване на качеството и възможностите за образование и обучение, включително подкрепа за проекти, поддържащи ученето през целия живот и насърчаващи учащите да завършват обучението си, по-специално в Португалия, Гърция и Италия.
  • Инвестициите в околната среда ще бъдат в размер на 105 млрд. евро. Латвия планира покритието на управлението на отпадни води да нарасне от 9 % до 62 % от населението.

Това са само някои от поетите ангажименти – следващата стъпка е да се намерят реални проекти, така че средствата да се насочат към постигането на конкретни резултати.

Повече за:

Регионалното финансиране от ЕС във вашата страна DeutschEnglishfrançais

Най-нови регионални програми на ЕС DeutschEnglishfrançais.

Кажете ниDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski или на вашата общност (до 30 май).

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки