Sökväg

Regionerna i huvudrollen - 25/02/2008

Bro

Regionerna utbyter kunskap och erfarenheter om god praxis för att främja hållbar utveckling och konkurrenskraft med hjälp av den europeiska regionalpolitiken.

Mer än 600 regionala aktörer deltar i konferensen ”Regioner för ekonomisk förändring DeutschEnglishfrançais” som anordnas i Bryssel den 25 och 26 februari.  EU-kommissionen och regionkommittén danskDeutschελληνικάEnglishespañolfrançaisitalianoNederlandsportuguêssuomisvenska står bakom arrangemanget, som ska låta regionerna dela med sig av sina arbetsmetoder. I år ligger fokus på konkurrenskraft och hållbar utveckling, och deltagarna kommer att kunna delta i flera olika arbetsgrupper om till exempel företagsgrupperingar eller Civitas DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskiRomâna, som främjar hållbara transportmedel.

Regionerna i EU står inför gemensamma svårigheter: en åldrande befolkning, anpassningen till globaliseringen, tillgången till hållbar energi etc. Genom att utbyta synpunkter och idéer kan de skapa synergier och tillsammans förbättra insatserna på det regionalpolitiska området.

Under perioden 2007–2013 ska det satsas 375 miljoner euro på nätverks- och utbildningsåtgärder. På veckans konferens kan de myndigheter som ansvarar för strukturfondernas förvaltning berätta om sina strategier, sina erfarenheter och sina projekt. En av arbetsgrupperna kommer att handla om hur man kan anpassa de traditionella industrierna och de berörda arbetstagarna till globaliseringen.

En av konferensens höjdpunkter blir utdelningen av de första RegioStars Englishfrançais-priserna och regionkommissionär Danuta Hübners lansering av RegioStarspriset för 2009. Utmärkelsen går till de mest innovativa projekten på området för regional utveckling.  

Läs mer om EU:s regionalpolitik DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar