Navigacijska pot

Regije na ravni zvezd - 25/02/2008

Viseči most

Regije izmenjujejo dobre prakse in z instrumenti evropske regionalne politike spodbujajo trajnostni razvoj in konkurenčnost.

Več kot 600 regionalnih sogovornikov se udeležuje konference „Regije za gospodarsko spremembo“ DeutschEnglishfrançais v Bruslju 25. in 26. februarja. Konferenca, ki sta jo organizirala Evropska komisija in Odbor regij danskDeutschελληνικάEnglishespañolfrançaisitalianoNederlandsportuguêssuomisvenska, je priložnost za izmenjavo dobrih praks regij. Letošnja konferenca je namenjena konkurenčnosti in trajnostnemu razvoju. Sogovorniki iz regij se lahko udeležijo številnih delavnic o podjetniških skupinah ali pobudi CIVITAS DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskiRomâna za spodbujanje uporabe trajnostnih prevoznih sredstev.

Regije Evropske unije se srečujejo s skupnimi izzivi: staranje prebivalstva, prilagajanje globalizaciji, oskrba s trajnostno energijo itd. Z izmenjavo izkušenj in mnenj si lahko skupaj prizadevajo izboljšati regionalno politiko.

V obdobju 2007–2013 bo za dejavnosti mreženja in usposabljanja namenjenih 375 milijonov evrov. Na konferenci bodo lahko odgovorni organi za upravljanje strukturnih skladov predstavili svoje strategije, izkušnje in projekte. Na eni od delavnic bodo spregovorili o prilagajanju tradicionalnih industrijskih panog in njihovih delavcev na globalizacijo.

Med pomembnejšimi poudarki konference je tudi podelitev nagrade RegioStars Englishfrançais in predstavitev razpisa RegioStars 2009. Nagrado bo podelila Danuta Hübner, komisarka za regionalno politiko. Nagrado podeljujejo najinovativnejšim projektom na področju regionalnega razvoja.

Več o regionalni politiki DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski EU.

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave