Kruimelpad

Innovatieve regio's gelauwerd - 25/02/2008

Tuibrug

Door van elkaar te leren bevorderen de regio's duurzame ontwikkeling en concurrentievermogen. Het regionaal ontwikkelingsbeleid van de EU levert de instrumenten daarvoor.

Meer dan 600 regionale deelnemers ontmoeten elkaar op de conferentie "Regio's voor economische verandering" DeutschEnglishfrançais die op 25 en 26 februari in Brussel plaatsvindt. Dit initiatief van de Europese Commissie en het Comité van de regio's danskDeutschελληνικάEnglishespañolfrançaisitalianoNederlandsportuguêssuomisvenska biedt de regio's de gelegenheid om te leren van elkaars ervaring. Dit jaar staat de conferentie in het teken van concurrentievermogen en duurzame ontwikkeling. Regionale instanties doen mee aan tal van workshops, bijvoorbeeld over consortia en het Civitas-initiatief DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskiRomâna, dat duurzaam vervoerstimuleert.

Alle regio's van de EU staan voor dezelfde dilemma's: vergrijzing van de bevolking, aanpassing aan de mondialisering, energievoorziening en duurzame energie, enz. Door van gedachten te wisselen kunnen zij profiteren van elkaars knowhow en samen het regionaal beleid verbeteren.

In de periode 2007-2013 zal 375 miljoen euro worden uitgetrokken voor netwerk- en opleidingsactiviteiten. Deze conferentie geeft de beheerders van de structuurfondsen de gelegenheid hun strategie, ervaringen en projecten te presenteren. Op een van de workshops wordt bekeken hoe traditionele industrieën en hun werknemers op de mondialisering kunnen inspelen.

Een van de hoogtepunten van de conferentie is de uitreiking van de RegioStars Awards 2008 Englishfrançais door Danuta Hübner, EU-commissaris voor regionaal beleid. Zij zal tegelijk ook het startschot geven voor de volgende ronde van de competitie. De prijs is een erkenning voor de meest innovatieve projecten op het gebied van regionale ontwikkeling.

Meer informatie over het regionaal beleid van de EU

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links