Navigációs útvonal

Régiók a figyelem középpontjában - 25/02/2008

Függőhíd

A régiók kétnapos konferencián osztják meg egymással tapasztalataikat, és keresnek választ arra, hogy miként lehet elősegíteni az európai regionális politika eszközei révén a fenntartható fejlődést és a versenyképességet.

Több mint hatszáz résztvevője van a Brüsszelben február 25-én és 26-án zajló, „Régiók a gazdasági változásért” című konferenciának DeutschEnglishfrançais. A Bizottság és a Régiók Bizottsága danskDeutschελληνικάEnglishespañolfrançaisitalianoNederlandsportuguêssuomisvenska által szervezett konferencia lehetőséget teremt a régióknak arra, hogy megosszák egymással tapasztalataikat. Az idén a versenyképességnek és a fenntartható fejlődésnek szentelt esemény során a régiók képviselői számos műhelymunkában vehetnek részt. Az egyes munkacsoportok a vállalkozások csoportosulásaival, a fenntartható közlekedési eszközök népszerűsítését célzó DeutschDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskiRomânaEnglishDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskiRomânaespañolDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskiRomânafrançaisDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskiRomânaitalianoDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskiRomânapolskiDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskiRomânaRomânaDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskiRomâna kezdeményezéssel és más hasonló horderejű témával foglalkoznak.

Az Európai Unió régióinak közös kihívással kell szembenézniük: többek között a népesség elöregedésével, a globalizációhoz való alkalmazkodással, a fenntartható energiaellátással stb. A tapasztalatcsere útján e régiók közös megoldásokat és együttműködési lehetőségeket dolgozhatnak ki a regionális politika tökéletesítésére.

A 2007 és 2013 közötti időszakra 375 millió eurót irányoznak elő hálózatépítési tevékenységre, valamint tapasztalatmegosztásra. A konferencián a strukturális alapok kezeléséért felelős hatóságok is lehetőséget kapnak stratégiáik, tapasztalataik és terveik bemutatására. Az egyik műhelymunka témája a globalizáció lesz: hogyan lehet a hagyományos iparágak és dolgozóik világpiaci fejleményekhez való alkalmazkodását elősegíteni?

A konferencia egyik fénypontjaként Danuta Hübner, a regionális politikáért felelős bizottsági tag átadja az első ízben idén kiosztott RegioStars díjakat, és megnyitja a 2009. évi RegioStars Englishfrançais díjért folyó versenyt. A díj a regionális fejlődés területén leginnovatívabb projekteket tünteti ki.

Bővebben az EU regionális politikájáról DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek