Cale de navigare

Regiunile, în centrul atenţiei - 25/02/2008

Pod suspendat

Regiunile europene fac schimb de bune practici pentru a promova dezvoltarea durabilă şi competitivitatea cu ajutorul instrumentelor de politică regională europeană. 

În perioada 25-26 februarie, la Bruxelles, are loc conferinţa „Regiunile, actori ai schimbării economice” DeutschEnglishfrançais, la care participă peste 600 de reprezentanţi ai regiunilor. Organizată de Comisia Europeană şi Comitetul Regiunilor danskDeutschελληνικάEnglishespañolfrançaisitalianoNederlandsportuguêssuomisvenska, această conferinţă este o ocazie pentru regiunile europene de a-şi împărtăşi bunele practici. Ediţia din acest an este consacrată competitivităţii şi dezvoltării durabile. Cu această ocazie, actorii regionali vor putea participa la numeroase seminarii pe teme diverse, cum ar fi grupările de întreprinderi sau iniţiativa CIVITAS, al cărei obiectiv este promovarea mijloacelor de transport durabile.

Regiunile Uniunii Europene se confruntă cu aceleaşi probleme: îmbătrânirea populaţiei, adaptarea la globalizare, aprovizionarea cu energie durabilă etc. Prin schimburi de idei, regiunile vor putea să demareze acţiuni comune şi să lucreze împreună pentru îmbunătăţirea politicilor regionale.

Pentru perioada 2007-2013, va fi alocată suma de 375 milioane de euro pentru activităţi de creare de reţele şi de formare. Conferinţa care se va desfăşura în această săptămână le va permite autorităţilor responsabile cu gestionarea fondurilor structurale să-şi prezinte strategiile, experienţele şi proiectele. Unul dintre seminarii va aborda mijloacele de care dispun industriile tradiţionale şi lucrătorii din cadrul acestora pentru a se adapta la globalizare. 

Decernarea premiilor RegioStars Englishfrançais, în premieră, şi prezentarea premiului RegioStars 2009 de către Danuta Hübner, comisarul european pentru politică regională, se numără printre momentele marcante ale conferinţei. Acest premiu recompensează proiectele cele mai inovatoare din domeniul dezvoltării regionale.

Aflaţi mai multe informaţii despre politica regională DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski a Uniunii Europene.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile