Navigointipolku

Innovatiiviset alueet valokeilassa - 25/02/2008

Riippusilta

Brysselissä 25.–26.2. järjestettävä aluekehityskonferenssi huipentuu ensimmäisten RegioStars -palkintojen jakoon. Palkinnot myönnetään Euroopan innovatiivisimmille alueellisille hankkeille.

Vuosittaiseen "Regions for Economic Change" DeutschEnglishfrançais -konferenssiin osallistuu yli 600 EU:n aluekehityshankkeista vastaavaa paikallista toimijaa. Tässä Euroopan komission ja Alueiden komitean danskDeutschελληνικάEnglishespañolfrançaisitalianoNederlandsportuguêssuomisvenska toista kertaa järjestämässä konferenssissa keskustellaan hyvistä toimintatavoista. Tänä vuonna konferenssin teemoina ovat kilpailukyky ja kestävä kehitys. Alueiden edustajat voivat osallistua erilaisiin työpajoihin, joissa aiheina ovat muun muassa yritysryhmittymät ja komission DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskiRomâna , jonka tavoitteena on edistää kestäviä liikennemuotoja.

EU:n alueilla on yhteisiä haasteita, kuten väestön ikääntyminen, globalisaatioon sopeutuminen ja kestävän energiahuollon turvaaminen. Ajatuksia ja kokemuksia vaihtamalla voidaan luoda synergiaa ja auttaa parantamaan alueiden toimintatapoja.

Vuosiksi 2007–2013 alueille on myönnetty 375 miljoonaa euroa EU-rahoitusta verkostoitumiseen ja koulutustoimintaan. Meneillään olevassa konferenssissa aluekehitysvaroista vastaavilla viranomaisilla on mahdollisuus esitellä  toimintasuunnitelmiaan ja hankkeitaan sekä vaihtaa kokemuksia. Konferenssin työpajoissa pohditaan esimerkiksi keinoja, joilla perinteiset teollisuuden alat ja niiden työntekijät voivat sopeutua globalisaatioon.

RegioStars-palkinnot Englishfrançais

Lisätietoja EU:n aluepolitiikasta DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski .

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä