Διαδρομή πλοήγησης

Οι ευρωπαϊκές περιφέρειες στο προσκήνιο - 25/02/2008

Κρεμαστή γέφυρα

Οι περιφέρειες ανταλλάσσουν ορθές πρακτικές για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας.

Περισσότεροι από 600 περιφερειακοί φορείς συμμετέχουν στο συνέδριο «Οι περιφέρεις για την οικονομική αλλαγή» DeutschEnglishfrançais, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες στις 25 και 26 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Επιτροπής των Περιφερειών danskDeutschελληνικάEnglishespañolfrançaisitalianoNederlandsportuguêssuomisvenska. Αφιερωμένο φέτος στην ανταγωνιστικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη, το συνέδριο αυτό θα δώσει την ευκαιρία σε περιφερειακούς φορείς να ανταλλάξουν ορθές πρακτικές και να συμμετάσχουν σε συναντήσεις εργασίας για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως οι όμιλοι επιχειρήσεων και η πρωτοβουλία CIVITAS DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskiRomâna, που αποσκοπεί στην προώθηση βιώσιμων μέσων μεταφοράς.

Οι περιφέρειες της Ευρώπης αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις: γήρανση του πληθυσμού, προσαρμογή στην παγκοσμιοποίηση, βιώσιμος ενεργειακός εφοδιασμός, κλπ. Μέσω της ανταλλαγής απόψεων μπορούν να αναπτυχθούν συνέργειες και να αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της περιφερειακής πολιτικής.

Το διάστημα 2007-2013, θα διατεθούν 375 εκατομμύρια ευρώ για σχέδια δικτύωσης και κατάρτισης. Το συνέδριο αυτής της εβδομάδας θα δώσει τη δυνατότητα στις αρχές που είναι αρμόδιες για τη διαχείριση των διαρθρωτικών ταμείων να μιλήσουν για τις στρατηγικές και τις εμπειρίες τους και να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους. Για παράδειγμα, μια από τις συναντήσεις εργασίας θα επικεντρωθεί στο πώς μπορούν να προσαρμοστούν οι παραδοσιακές βιομηχανίες και το εργατικό δυναμικό τους στην παγκοσμιοποίηση.

Η απονομή των πρώτων βραβείων RegioStars Englishfrançais και η παρουσίαση του βραβείου RegioStars 2009 από την κα Ντανούτα Χιούμπνερ, Επίτροπο αρμόδια για την περιφερειακή πολιτική, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στιγμές του συνεδρίου. Το βραβείο απονέμεται στα πιο καινοτόμα σχέδια περιφερειακής ανάπτυξης.

Περισσότερα για την περιφερειακή πολιτική DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskiτης ΕΕ.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι