Sti

Stjerner til regionerne - 25/02/2008

Hængebro

Regionerne samles for at udveksle gode idéer til at fremme den bæredygtige udvikling og styrke konkurrenceevnen ved hjælp af EU's regionalpolitik.

Over 600 deltagere fra regionerne samles til konferencen "Regioner for økonomisk forandring DeutschEnglishfrançais" i Bruxelles den 25. og 26. februar. Kommissionen og Regionsudvalget danskDeutschελληνικάEnglishespañolfrançaisitalianoNederlandsportuguêssuomisvenska er værter for konferencen, der skal give regionerne lejlighed til at udveksle god praksis. Temaet i år er konkurrenceevne og bæredygtig udvikling, og der er mulighed for at deltage i forskellige workshopper om bl.a. virksomhedsklynger og Civitas-initiativet DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskiRomâna, der skal fremme bæredygtige transportmidler.

EU's regioner står over for de samme udfordringer – den aldrende befolkning, tilpasningen til globaliseringen, adgangen til vedvarende energi osv. Ved at udveksle idéer kan de skabe synergi og sammen forbedre regionalpolitikken.

Fra 2007 til 2013 vil der blive afsat 375 millioner euro til netværksdannelse og uddannelse. På denne uges konference kan de myndigheder, der administrerer strukturfondene, fortælle om deres strategier, erfaringer og projekter. Der vil også være en workshop om, hvordan man bedst kan hjælpe de traditionelle industrier og deres ansatte med at tilpasse sig til globaliseringen.

Et af højdepunkterne på konferencen bliver uddelingen af de første RegioStars-priser Englishfrançais for innovative regionale projekter. EU's kommissær for regionalpolitik, Danuta Hübner, vil også give startskuddet til næste års priser. Blandt årets vindere er Øresundsregionen, der fik prisen i kategorien støtte til klyngedannelse og virksomhedsnet.

Læs mere om EU's regionalpolitik DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links