Sökväg

Viviane Reding diskuterar EU-frågor på nätet - 14/01/2014

Viviane Reding © EU

Torsdagen den 16 januari kl. 20.00 kan du diskutera EU-frågor med kommissionens vice ordförande Viviane Reding direkt på Youtube.

EU vill höra vad du tycker om de frågor som rör oss alla – den ekonomiska krisen, våra rättigheter som EU-medborgare och EU:s framtida riktning.

Du kan skicka in dina frågor och kommentarer via Twitter, Facebook och Google+ med fyrkantstaggen #askReding eller #eudeb8.

Euronews leder debatten och bjuder in de personer som har ställt de intressantaste och viktigaste frågorna i sociala medier. Före debatten intervjuas kommissionär Viviane Reding av Euronews.

Medborgardialoger 2014

Medborgardialogerna inleddes 2013 som en del av Europaåret för medborgarna. Runtom i EU har kommissionärer diskuterat medborgerliga rättigheter och EU:s framtid med allmänheten.

Diskussionerna ger människor möjlighet att tala direkt med politikerna om sina rättigheter som EU-medborgare, om vilket EU de vill ha och om sina förväntningar på EU.

Efter fler än 30 möten i olika europeiska stadshus är det nu dags att föra ut debatten på nätet. Förra veckan diskuterade Viviane Reding med fem framstående bloggare och nu på torsdag är diskussionen öppen för alla.

Diskussionerna fortsätter under 2014 med ytterligare sju medborgardialoger i Danmark, Storbritannien, Spanien, Frankrike, Nederländerna, Rumänien och Belgien.

Följ debatten på nätet

Se intervjun med Viviane Reding (Euronews)

Pressmeddelande: Diskutera EU:s framtid med Viviane Reding – direkt på nätet

Medborgardialoger English (en)

Debatt om EU:s framtid English (en)

Europaåret för medborgarna 2013

Debattera dina rättigheter i EU

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar