Navigacijska pot

Komisarka Redingova v spletnem pogovoru o prihodnosti Evrope - 14/01/2014

Viviane Reding © EU

Podpredsednica Evropske komisije in komisarka Viviane Reding bo 16. januarja ob 20.00 na YouTube v živo odgovarjala na vprašanja državljanov iz vse Evrope.

Evropsko komisijo zanima mnenje evropskih prebivalcev o stvareh, ki zadevajo vse Evropejce, denimo o gospodarski krizi, pravicah in državljanstvu EU ter prihodnjem razvoju EU.

Če želite sodelovati v razpravi, objavite svoje vprašanje in mnenje na družabnih omrežjih Twitter, Facebook in Google+ (uporabite znaka #askReding in/ali #eudeb8).

Kanal Euronews, ki pripravlja intervju in razpravo, bo med objavljenimi vprašanji izbral najbolj zanimiva in zahtevna, njihovi avtorji bodo lahko sodelovali tudi v razpravi. Spletna razprava bo sledila oddaji Globalni pogovor na kanalu Euronews, tj. intervjuju s komisarko Reding.

Dialogi z državljani leta 2014

Dialogi z državljani so se začeli v okviru evropskega leta državljanov 2013. Gre za razprave po vsej Evropski uniji, v katerih evropski komisarji odgovarjajo na vprašanja o pravicah državljanov EU in prihodnosti EU.

Prebivalci EU imajo tako priložnost, da v neposrednem pogovoru s politiki spregovorijo o svojih pravicah, o tem, v kakšni Evropi želijo živeti, in o svojih pogledih na prihodnost Evropske unije.

Do zdaj se je zvrstilo že več kot 30 pogovorov v mestnih hišah evropskih mest, čas je torej za razpravo na spletu. Podpredsednica Redingova je prejšnji teden razpravljala s petimi znanimi evropskimi blogerji, v četrtek pa bo pogovor odprt za vse evropske prebivalce.

Dialogi z državljani se bodo nadaljevali tudi v letu 2014, načrtujejo jih še sedem, in sicer na Danskem, v Združenem kraljestvu, Španiji, Franciji, Nizozemski, Romuniji in Belgiji.

Spletni pogovor z Redingovo v živo

Intervju z Redingovo v živo (Euronews)

Sporočilo za medije – spletni dialog v živo z evropsko komisarko Redingovo

Dialogi z državljani

Razprava o prihodnosti Evrope

Evropsko leto državljanov 2013

Sodelujte v evropski razpravi

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave