Kruimelpad

Commissaris Reding houdt online-dialoog over de toekomst van Europa - 14/01/2014

Viviane Reding © EU

Op 16 januari om 20.00 uur MET zal Europees commissaris Viviane Reding op YouTube live in gesprek gaan met mensen uit heel Europa.

De EU wil graag weten hoe u denkt over de problemen waarmee we allemaal mee te maken hebben, zoals de economische crisis, EU-burgerrechten en de toekomst van Europa.

Wilt u meepraten, post dan uw vragen en opmerkingen op Twitter, Facebook en Google+ met de hashtag #askReding of #eudeb8.

Euronews zal de discussie leiden en ook de deelnemers kiezen aan de hand van de (meest interessante en uitdagende) vragen die via de sociale media binnenkomen. Het debat vindt plaats in de vorm van een "Global Conversation"-interview met commissaris Reding.

Burgerdialogen in 2014

De burgerdialogen zijn in 2013 van start gegaan in het kader van het Europees Jaar van de burger. De EU-commissarissen houden in de hele EU discussiebijeenkomsten over burgerrechten en de toekomst van Europa.

Daar krijgen mensen de kans om rechtstreeks met politici te spreken over hun rechten als EU-burger, het Europa waarin zij willen leven, en hun verwachtingen over de Europese Unie.

Na meer dan 30 bijeenkomsten in heel Europa is het hoog tijd voor een online-discussie. Vorige week heeft vicevoorzitter Reding gesproken met een vijftal vooraanstaande Europese bloggers. Aanstaande donderdag is het de beurt aan alle andere Europeanen.

Voor 2014 staan er nog zeven andere bijeenkomsten op stapel, en wel in Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk, Nederland, Roemenië en België.

De discussie live volgen

Het live-interview met Reding bekijken op EuroNews

Persbericht – live online debat met EU-commissaris Reding българскиčeštinadanskDeutscheesti keelEnglishespañolfrançaishrvatskiitalianolatviešu valodaMaltipolskiportuguêslietuvių kalbamagyarromânăslovenčinaslovenščinasuomisvenska

Burgerdialogen English (en)

Debat over de toekomst van Europa English (en)

Europees Jaar van de burger 2013

Doe mee aan het Europees debat

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links