Navigációs útvonal

Viviane Reding uniós biztos online beszélgetésre invitálja a polgárokat Európa jövőjéről - 14/01/2014

Viviane Reding © EU

Január 16-án, közép-európai idő szerint 20 órakor az érdeklődő európai polgárok párbeszédet folytathatnak Viviane Reding biztossal, az Európai Bizottság alelnökével a YouTube-on.

Milyen Európában szeretnénk élni? Mi a megoldás a gazdasági válságra? Milyen jogok illetik meg az uniós polgárokat? Az EU többek között ezekről a mindannyiunkat érintő kérdésekről szeretné megtudni a polgárok véleményét.

Ha részt szeretne venni a vitában, Önnek nem kell mást tennie, mint kérdését vagy véleményét megírni a Twitteren, a Facebookon vagy a Google+-on az #askReding vagy az #eudeb8 címkék segítségével.

A vitát levezető Euronews hírcsatorna munkatársai fogják kiválasztani a vita résztvevőit a közösségi médiában felvetett legérdekesebb és legaktuálisabb kérdések szerzői közül. A polgárok kérdéseit a Euronews „Global Conversation” című, élőben közvetített műsora fogja megelőzni, melyben szintén Viviane Reding biztos ad majd interjút.

Civil párbeszédek 2014-ben

A civil párbeszédek 2013-ban, a polgárok európai évének keretében kezdődtek el. Ezeken a nyilvános fórumokon az Európai Bizottság tagjai az uniós polgárokat megillető jogokkal és Európa jövőjével kapcsolatos kérdéseket vitatják meg Európa-szerte.

A fórumokon a polgárok közvetlenül a politikusoknak tehetik fel kérdéseiket az uniós jogokkal kapcsolatban, és elmondhatják véleményüket az EU vezetőinek arról, hogy milyen Európában szeretnének élni, és mit várnak az Európai Uniótól.

Több mint 30 európai városban rendeztek már civil párbeszédet, eljött tehát az ideje, hogy az internet segítségével mindenki számára biztosított legyen a részvétel. Reding biztos a múlt héten 5 népszerű európai bloggerrel folytatott vitát, most csütörtökön pedig minden európai polgár bekapcsolódhat az eszmecserébe.

A párbeszédek 2014-ben is folytatódni fognak, a tervek szerint további 7 találkozóra fog sor kerülni, melyeknek Dánia, az Egyesült Királyság, Spanyolország, Franciaország, Hollandia, Románia és Belgium ad majd otthont.

Élő közvetítés a vitáról

Élő közvetítés Reding biztos interjújáról (Euronews)

Sajtóközlemény – online eszmecsere Reding alelnökkel az Európai Unióról

Civil párbeszédek

Vita Európa jövőjéről

2013 – A polgárok európai éve

Vegyen részt Ön is az európai vitában!

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek