Navigacijski put

Reding je domaćin dijaloga o budućnosti Europe na internetu - 14/01/2014

Viviane Reding © EU

Potpredsjednica Komisije Viviane Reding razgovarat će s građanima diljem Europe uživo na YouTubeu 16. siječnja u 20.00 po srednjoeuropskom vremenu

EU želi čuti vaše mišljenje o pitanjima s kojima se svi susrećemo u Europi, uključujući gospodarsku krizu, prava građana EU-a i budućnosti Europe.

Da biste sudjelovali u raspravi, objavite svoja pitanja i komentare na Twitteru, Facebooku i Google+ koristeći oznake #askReding i/ili #eudeb8.

Euronews će voditi raspravu i odabrati osobe koje će u njoj sudjelovati na temelju najzanimljivijih i najprovokativnijih pitanja objavljenih na društvenim mrežama. Nakon te rasprave uslijedit će intervju uživo s povjerenicom Reding na platformi Global Conversation.

Dijalozi s građanima u 2014.

Dijalozi s građanima počeli su se održavati 2013. u okviru Europske godine građana, a u njima sudjeluju povjerenici EU-a koji s građanima diljem EU-a raspravljaju o pravima građana i budućnosti Europe.

Te rasprave omogućuju pojedincima da izravno razgovaraju s političarima o svojim pravima kao građani EU-a, Europi u kojoj žele živjeti i očekivanjima od Europske unije.

Nakon što se diljem Europe održalo više od 30 javnih sastanaka, došao je trenutak za raspravu putem interneta. Prošli je tjedan potpredsjednica Komisije Reding sudjelovala u raspravi s pet istaknutih europskih blogera, a ovog će četvrtka ta rasprava biti dostupna svima.

U 2014. održat će se još sedam takvih rasprava koje bi se trebale održati u Danskoj, Ujedinjenoj Kraljevini, Španjolskoj, Francuskoj, Nizozemskoj, Rumunjskoj i Belgiji.

Rasprava uživo

Intervju uživo s Reding (Euronews)

Priopćenje za javnost – internetski dijalog uživo s europskom povjerenicom Reding

Dijalozi s građanima

Rasprava o budućnosti Europe

Europska godina građana 2013.

Pridružite se europskoj raspravi

Odaberite verziju s visokim kontrastom Postavi normalnu veličinu fonta na stranici Povećaj veličinu fonta za 200% pošalji ovu stranicu prijatelju Ispiši ovu stranicu

 

Jeste li pronašli ono što ste htjeli?

Da Ne

Što ste tražili?

Imate li prijedloge?

Korisne poveznice