Διαδρομή πλοήγησης

Η επίτροπος Ρέντινγκ σε διαδικτυακό διάλογο με τους πολίτες για το μέλλον της Ευρώπης - 14/01/2014

Viviane Reding © EU

Στις 16 Ιανουαρίου, στις 20.00, ώρα Κεντρικής Ευρώπης, η αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βίβιαν Ρέντινγκ, θα συνομιλήσει απευθείας με πολίτες από όλη την Ευρώπη στο YouTube.

Η ΕΕ επιθυμεί να ακούσει τη γνώμη σας για τα θέματα που απασχολούν όλους μας στην Ευρώπη, όπως η οικονομική κρίση, τα δικαιώματα των πολιτών της Ένωσης και η μελλοντική πορεία της Ευρώπης.

Για να λάβετε μέρος στον διάλογο, αναρτήστε τις ερωτήσεις και τα σχόλιά σας στο Twitter, το Facebook και το Google+, χρησιμοποιώντας τις ετικέτες #askReding ή/και #eudeb8.

Το τηλεοπτικό κανάλι Euronews θα διευθύνει τον διάλογο και θα επιλέξει τα άτομα που θα συμμετέχουν, λαμβάνοντας ως κριτήριο τις πλέον ενδιαφέρουσες και δύσκολες ερωτήσεις που θα αναρτηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μετά τον διάλογο θα ακολουθήσει ζωντανή συνέντευξη με την επίτροπο Ρέντινγκ εφ΄ όλης της ύλης.

Διάλογοι με τους πολίτες το 2014

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «διάλογοι με τους πολίτες», που ξεκίνησε το 2013 ως μέρος του Ευρωπαϊκού Έτους των Πολιτών, οι επίτροποι της ΕΕ συμμετέχουν σε συζητήσεις σε όλη την ΕΕ σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών και το μέλλον της Ευρώπης.

Οι διάλογοι αυτοί δίνουν στους πολίτες την ευκαιρία να συνομιλήσουν απευθείας με πολιτικούς ιθύνοντες για τα δικαιώματά τους στην ΕΕ, για την Ευρώπη στην οποία θέλουν να ζήσουν και τις προσδοκίες τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αφού πραγματοποιήθηκαν ήδη πάνω από 30 συναντήσεις σε δημαρχία πόλεων σε κάθε σημείο της Ευρώπης, είναι πλέον ώρα να μεταφερθεί ο διάλογος στο διαδίκτυο. Την περασμένη εβδομάδα, η αντιπρόεδρος Ρέντινγκ συνομίλησε με 5 γνωστούς συντάκτες ιστολογίων και, αυτή την Πέμπτη, ο διάλογος ανοίγει για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

Η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί και το 2014 καθώς προγραμματίζονται 7 επιπλέον διάλογοι στην Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες, τη Ρουμανία και το Βέλγιο.

Δείτε τη συζήτηση σε ζωντανή μετάδοση

Δείτε τη συνέντευξη της Β. Ρέντινγκ στο Euronews

Δελτίο Τύπου – Διαδικτυακός διάλογος με την επίτροπο Ρέντινγκ българскиčeštinadanskDeutscheesti keelEnglishespañolfrançaishrvatskiitalianolatviešu valodaMaltipolskiportuguêslietuvių kalbamagyarromânăslovenčinaslovenščinasuomisvenska

Διάλογοι με τους πολίτες English (en)

Διάλογος για το μέλλον της Ευρώπης English (en)

Ευρωπαϊκό έτος των πολιτών 2013

Πάρτε μέρος στη συζήτηση για την Ευρώπη

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι