Навигационна пътека

Вивиан Рединг е домакин на онлайн диалог за бъдещето на Европа - 14/01/2014

Вивиан Рединг © ЕС

На 16 януари в 20:00 ч. централноевропейско време заместник-председателят на Европейската комисия Вивиан Рединг ще разговаря на живо с граждани от цяла Европа по YouTube.

ЕС иска да чуе какво мислите по въпросите, които засягат всички нас в Европа, включително икономическата криза, нашите права като граждани на ЕС и бъдещия курс на Европа.

За да се включите в дебата, публикувайте своите въпроси и коментари в Twitter, Facebook и Google+, като използвате хаштаговете #askReding и/или #eudeb8.

„Евронюз“ ще води дебата и ще избере участниците въз основа на най-интересните въпроси, публикувани в социалните медии. Дебатът ще се проведе след интервю на живо с комисар Рединг.

Диалози с гражданите през 2014 г.

Диалозите с гражданите започнаха през 2013 г. като част от Европейската година на гражданите. В целия Съюз комисари от ЕС бяха домакини на дебати относно правата на гражданите и бъдещето на Европа.

Тези дебати дават възможност на хората да разговарят на живо с политици за своите права като граждани на ЕС, за това в каква Европа искат да живеят и за своите очаквания за Европейския съюз.

След повече от 30 срещи на различни места в Европа, време е дебатът да премине и в интернет. Миналата седмица заместник-председателят Рединг разговаря с 5-ма известни европейски блогъри, а този четвъртък дискусията е отворена за всички европейци.

Диалозите ще продължат през 2014 г. с още 7 дебата, планирани в Дания, Обединеното кралство, Испания, Франция, Нидерландия, Румъния и Белгия.

Гледайте дебата на живо

Гледайте интервюто с Вивиан Рединг на живо (Евронюз)

Онлайн диалог на живо със заместник-председателя Вивиан Рединг

Диалози с гражданите

Дебат за бъдещето на Европа

Европейска година на гражданите 2013

Присъединете се към дебата за Европа

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки