Kruimelpad

Doe mee aan het Europees debat - 21/09/2012

Kind met EU-vlag in het bos © EU

De Europese Commissie komt bij u in de buurt om te horen hoe u denkt over uw rechten en de toekomst van de EU.

José Manuel Barroso, voorzitter van de Europese Commissie, heeft opgeroepen tot een breed debat DeutschEnglishfrançaisportuguês over zijn voorstellen om de Economische en Monetaire Unie te verdiepen en een politieke unie te creëren.

Hij is van mening dat hierover in de samenleving een discussie moet plaatsvinden. Daarom organiseert de Commissie de komende 15 maanden een reeks dialogen in alle EU-landen. De eerste vond plaats op 27 september in Cádiz, Spanje English .

Dit is uw kans om met EU-politici te spreken over uw rechten, over het soort Europa waarin u wilt leven, en over uw verwachtingen voor de EU.

Deze "burgerdialogen" staan open voor iedereen en worden live uitgezonden op internet. Er nemen ook lokale, regionale en nationale politici aan deel.

De dialogen zijn een onderdeel van het Europees jaar van de burger 2013, dat helemaal gewijd is aan uw rechten als Europees burger.

De Commisie zal uw standpunten later meenemen in voorstellen om uw rechten te versterken en om te komen tot een EU waar deze rechten ten volle worden gerespecteerd.

De Commissie wil met u praten. Zorg ervoor dat uw stem wordt gehoord.

Wat houdt het Europees burgerschap in?

We zijn niet alleen burgers van een land, maar ook van de EU. Naast onze rechten in ons eigen land, hebben we ook rechten die door EU-verdragen en het Handvest van de grondrechten van de EU worden gewaarborgd.

Een veelzeggend voorbeeld: het EU-burgerschap geeft u het recht om in alle 27 EU-landen te wonen, werken, reizen en winkelen.

Meer over uw rechten als EU-burger

2013 – Europees jaar van de burger Englishfrançais

Het leven van de mensen vereenvoudigen DeutschEnglishfrançais

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links