Navigointipolku

Kansalaiset mukaan EU-keskusteluun - 21/09/2012

Lapsi metsässä EU-lipun kanssa © EU

EU-komissaarit vierailevat eri puolilla EU:ta keskustelemassa kansalaisten kanssa perusoikeuksista ja EU:n kehittämisestä.

Euroopan komission puheenjohtaja José Manuel Barroso haluaa käynnistää laajan keskustelun DeutschEnglishfrançaisportuguês ehdotuksistaan, jotka koskevat talous- ja rahaliiton syventämistä ja legitiimin poliittisen liiton luomista.

Barroson mielestä tarvitaan yhteiskunnallista keskustelua, johon myös kansalaiset osallistuvat. Ajatustenvaihtoa edistääkseen komissio järjestää seuraavien 15 kuukauden aikana keskustelutilaisuuksia kaikissa EU-maissa. Ensimmäinen niistä järjestettiin 27.9.2012 Cádizissa Espanjassa English .

Kansalaisille halutaan antaa tilaisuus keskustella suoraan EU-poliitikkojen kanssa perusoikeuksista ja siitä, mihin suuntaan EU:ta pitäisi kehittää.

Nämä nk. kansalaiskuulemiset ovat avoimia kaikille, ja lisäksi ne ovat seurattavissa suorina lähetyksinä internetin kautta. Niihin osallistuu myös paikallisen, alueellisen ja kansallisen tason päätöksentekijöitä.

Kansalaiskuulemiset ovat osa EU:n kansalaisuuden teemavuoden 2013 tapahtumia.

Komissio ottaa kuulemisissa tulleet mielipiteet huomioon, kun se laatii ehdotuksia kansalaisten oikeuksien vahvistamisesta.

Komissio haluaa keskustella kansalaisten kanssa. Anna äänesi kuulua.

Mitä EU-kansalaisuus tarkoittaa?

Euroopan unionissa kansalaiset eivät ole pelkästään kotimaansa kansalaisia vaan myös EU-kansalaisia. Kansallisessa lainsäädännössä taattujen oikeuksien lisäksi heillä on EU:n perussopimusten ja EU:n perusoikeuskirjan takaamia oikeuksia.

EU-kansalaisella on oikeus elää, työskennellä, matkustaa ja tehdä ostoksia EU:n kaikkien 27 jäsenmaan alueella.

Lisätietoa EU-kansalaisen oikeuksista

Euroopan unionin kansalaisuuden teemavuosi 2013 Englishfrançais

EU:n toimet kansalaisten oikeuksien parantamiseksi DeutschEnglishfrançais

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä