Διαδρομή πλοήγησης

Πάρτε μέρος στη συζήτηση για την Ευρώπη - 21/09/2012

Παιδί με σημαία της ΕΕ σε δάσος © EU

Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα βρεθούν κοντά σας για να ακούσουν τις απόψεις σας για τα δικαιώματά σας και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σας καλεί σε δημόσια συζήτηση DeutschEnglishfrançaisportuguês με θέμα τις προτάσεις του για την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, και τη δημιουργία μιας νομιμοποιημένης πολιτικής ένωσης.

Η συζήτηση αυτή θα πρέπει να γίνει στις κοινωνίες μας και να συμμετάσχουν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες, δήλωσε. Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει μέσα στους επόμενους 15 μήνες δημόσιες συζητήσεις με τους πολίτες σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Η πρώτη από αυτές τις συζητήσεις πραγματοποιήθηκε ήδη στο Καντίζ της Ισπανίας στις 27 Σεπτεμβρίου English .

Σας παρουσιάζεται λοιπόν η ευκαιρία να συνομιλήσετε απευθείας με Ευρωπαίους ιθύνοντες για διάφορα θέματα, όπως τα δικαιώματά σας, σε ποιά Ευρώπη θα θέλατε να ζείτε, και τί προσδοκάτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι "διάλογοι με τους πολίτες" είναι ανοικτοί σε όλους και θα μεταδίδονται ζωντανά στο Διαδίκτυο. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα είναι εκλεγμένοι πολιτικοί σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Οι διάλογοι αυτοί εντάσσονται στο Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών 2013: ένα έτος αφιερωμένο στα δικαιώματά σας ως Ευρωπαίοι πολίτες.

Οι απόψεις σας θα τροφοδοτήσουν τις μελλοντικές προτάσεις της Επιτροπής για την ενίσχυση των δικαιωμάτων σας και για τη δημιουργία μιας Ένωσης που σέβεται απόλυτα τα δικαιώματα αυτά.

Η Επιτροπή θέλει να συζητήσει μαζί σας. Μη χάσετε την ευκαιρία να ακουστεί η φωνή σας.

Τι είναι η ευρωπαϊκή ιθαγένεια;

Είμαστε όλοι υπήκοοι όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα με τα δικαιώματα που μας προσδίδει η υπηκοότητά μας, έχουμε δικαιώματα τα οποία εγγυώνται οι συνθήκες της ΕΕ και ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ

Για παράδειγμα: Η ιθαγένεια της ΕΕ σας δίνει το δικαίωμα να ζείτε, να εργάζεστε, να ταξιδεύετε και να κάνετε αγορές σε οποιοδήποτε από τα 27 κράτη μέλη.

Περισσότερα για τα δικαιώματα σας ως πολίτης της ΕΕ

2013 – Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών Englishfrançais

Διευκολύνοντας τη ζωή των πολιτών DeutschEnglishfrançais

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι