Навигационна пътека

Присъединете се към дебата за Европа - 21/09/2012

Дете с флага на ЕС в гората © ЕС

Политици от Европейската комисия ще дойдат при вас, за да чуят какво мислите за правата си и за бъдещето на Европейския съюз.

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу призова за интензивен дебат DeutschEnglishfrançaisportuguês по неговото предложение за задълбочаване на Икономическия и паричен съюз и за създаването на легитимен политически съюз.

Той заяви, че този дебат трябва да се състои в нашите общества и сред европейците. Комисията отговаря със серия от диалози, които ще се проведат през следващите 15 месеца във всички страни от ЕС. Първият от тях се състоя на 27 септември в Кадис, Испания English .

Това е вашата възможност да разговаряте директно с политици от ЕС за вашите права, за това в каква Европа искате да живеете и какви са очакванията ви за Европейския съюз.

Гражданските диалози са открити за всички и ще бъдат излъчвани на живо по интернет. Сред участниците ще има политици на местно, регионално и национално ниво.

Тези диалози са част от Европейската година на гражданите 2013: цяла година, посветена на правата ви като европейски граждани.

Вашите мнения ще бъдат взети предвид в бъдещите предложения на Комисията за укрепване на вашите права и за Съюз, в който тези права се спазват изцяло.

Комисията иска да разговаря с вас. Направете така, че мнението ви да бъде чуто.

Какво представлява европейското гражданство?

Всички ние сме граждани не само на родните си страни, но и на Европейския съюз. В добавка към правата ни на национално равнище ние имаме и права, гарантирани от Договорите на ЕС и от Хартата на основните права на ЕС

Например: гражданството на ЕС ви дава право да живеете, работите, пътувате и пазарувате в която и да е от 27-те страни членки.

Още за правата ви като гражданин на ЕС

2013 – Европейска година на гражданите Englishfrançais

Улесняване на живота на гражданите DeutschEnglishfrançais

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки