Navigointipolku

Ihmiskaupan torjuntaa tehostetaan - 19/06/2012

EU esittää koordinoituja ihmiskaupan vastaisia toimia tehostaakseen uhrien suojelua ja rikollisten syytteeseenpanoa.

Orvoksi jäänyt Agnès Englishfrançais saapui Eurooppaan Norsunluurannikolta. Hänen piti päästä opiskelemaan, mutta sen sijaan hän joutui työskentelemään kotiapulaisena ilman palkkaa. Romanialainen Teodora Englishfrançais pakotettiin Belgiassa prostituoiduksi.

Agnès ja Teodora ovat vain kaksi esimerkkiä tuhansista aikuisista ja lapsista, jotka ovat nykyajan orjina EU:ssa – pakotettuina prostituutioon, kerjäämään, ruumiilliseen työhön, kotiapulaisiksi tai muuhun huonosti palkattuun tai palkattomaan työhön.

Tutkimuksen English mukaan lähes kaikki eurooppalaiset (93 %) ovat yhtä mieltä siitä, että EU-maiden olisi tehtävä yhteistyötä ihmiskaupan kitkemiseksi. Komissio esittääkin toimenpiteitä, joita EU-maat voivat toteuttaa yhdessä DeutschEnglishfrançais seuraavien viiden vuoden aikana, jotta ihmiskaupan uhreja voitaisiin auttaa tehokkaammin ja rikolliset saada oikeuden eteen. Tavoitteena on mm.

  • auttaa uhreja, erityisesti lapsia: kansainvälistä yhteistyötä on parannettava, jotta eri maat voivat auttaa toisiaan tunnistamaan uhreja ja suojelemaan heitä sekä tiedottamaan uhreille heidän oikeuksistaan EU:ssa
  • ehkäistä ihmiskauppaa ja vähentää sen kysyntää: EU:n rahoittaman tutkimuksen avulla pyritään selvittämään ihmiskauppaan liittyviä taloudellisia näkökohtia ja etsimään ratkaisuja ongelmiin; EU haluaa myös perustaa ihmiskaupan vastaisen eurooppalaisten yritysten yhteenliittymän
  • saada ihmiskauppiaat kiinni ja oikeuden eteen: EU tukee ihmiskaupan torjuntaan erikoistuneiden kansallisten lainvalvontayksiköiden perustamista ja niiden yhteistyötä EU-elinten, mm. Europolin English kanssa.
  • parantaa koordinointia ja yhteistyötä EU:ssa, kansainvälisissä järjestöissä ja EU:n ulkopuolisten maiden kanssa sekä luoda EU:n laajuisia kansalaisjärjestöjen verkostoja, joiden tuella autetaan ihmiskaupan uhreja EU:ssa ja sen ulkopuolella
  • reagoida tehokkaasti tilanteen kehitykseen ja kehittää EU:n laajuinen järjestelmä tietojenvaihtoon ja tutkimukseen internetin ja sosiaalisten verkostojen roolista ihmiskauppiaiden rekrytointivälineinä.

Jatkotoimet

Komission ehdotukset toimitetaan Euroopan parlamentin ja EU-maiden hallitusten käsiteltäviksi. Niillä täydennetään viime vuonna annettua EU-direktiiviä , jossa vahvistetaan yhteiset säännöt ihmiskauppiaiden syytteeseenpanolle ja uhrien suojelemiselle. EU-maiden on saatettava direktiivin säännökset osaksi kansallista lainsäädäntöään huhtikuuhun 2013 mennessä.

Komissio antaa kahden vuoden välein raportin EU-maiden edistymisestä ihmiskaupan torjumisessa. Ensimmäinen raportti on tarkoitus antaa vuonna 2014.

EU:n toimet ihmiskaupan torjumiseksi – lisätietoa English

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä