Sti

EU styrker kampen mod menneskehandel - 19/06/2012

Forslag om koordinerede tiltag mod menneskehandel skal beskytte ofre og ramme kriminelle mere effektivt.

Forældreløse Agnès Englishfrançais ankom fra Elfenbenskysten og var blevet lovet en uddannelse. I stedet blev hun sat til at arbejde som hushjælp uden løn. Teodora Englishfrançais kom fra Rumænien og blev tvunget til at arbejde som prostitueret i Belgien.

De er kun to ud af hundredtusindvis af voksne og børn, som var eller er nutidens slaver i EU – de er tvunget til prostitution, tiggeri, fysisk arbejde, hushjælp eller andet arbejde til en lav eller slet ingen løn.

Næsten alle europæere (93 %) er enige om, at EU-landene skal arbejde sammen for at stoppe menneskehandel viser en undersøgelse English . Kommissionens udspil er en række prioriterede initiativer, som EU-landene sammen kan gennemføre DeutschEnglishfrançais i de kommende fem år for at hjælpe ofrene og ramme menneskehandlerne mere effektivt. Der kan f.eks. være tale om:

  • hjælp til ofre, især børn – udvikling af et samarbejde over grænserne, så landene kan hjælpe hinanden med at finde og beskytte ofrene og give dem klarere oplysninger om deres rettigheder i EU
  • mere forebyggelse, mindre efterspørgsel – finansiering af forskning, så det bliver lettere at forstå økonomien bag menneskehandelen og tilbyde løsninger og oprettelse af en fælleseuropæisk erhvervskoalition mod menneskehandel
  • handlerne skal fanges og retsforfølges – der skal oprettes særlige nationale undersøgelsesenheder, som gennemfører flere fælles undersøgelser sammen med EU-agenturer som Europol English
  • mere koordinering og samarbejde – inden for EU, sammen med internationale organisationer og andre lande, oprettelse af EU-netværk for ngo'er og andre, der arbejder på at beskytte ofrene, både i og uden for EU
  • effektive udspil på nye tendenser – et system for hele EU til udveksling af oplysninger og støtte til forskning om internettet og sociale netværk, hvor de kriminelle finder deres ofre.

Næste skridt

Europa-Parlamentet og EU-landenes regeringer skal nu overveje forslagene. De følger i kølvandet på en EU-lov fra sidste år, der fastsætter fælles standarder for at retsforfølge menneskehandlerne og beskytte ofrene. EU-landene skal have indført reglerne i deres lovgivning senest til april 2013.

Hvert andet år aflægger Kommissionen beretning om, hvilke fremskridt EU-landene har gjort for at bekæmpe menneskesmugling, og første rapport kommer efter planen i 2014.

Mere om EU's indsats mod menneskehandel English

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links