Navigációs útvonal

Libikóka illusztrációja, melyen két ember áll, és amely a nagyobbik felé billen © iStock/Mark Stay

A Bizottság kikéri a polgárok véleményét arról, miként lehetne elérni, hogy a vállalatok több nőt jelöljenek az igazgatótanácsukba. Európa vezető cégei körében jelenleg az igazgatósági tagoknak csak a hetede nő.

A csúcson lassúak a változások. Ha csak a legnagyobbakat vesszük a tőzsdén jegyzett vállalkozások közül, a következő képet kapjuk az Európai Unióban: a nők az igazgatósági tagok 14%-át teszik ki, ami nem jelentős változás a 2010-es 12%-hoz képest. Az igazgatók körében pedig a nők aránya csupán 3%, tehát körülbelül ugyanannyi, mint két éve volt.

Az európaiak egyetértenek abban, hogy tenni kellene valamit a helyzet orvoslásáért. Egy nemrég készült felmérésben DeutschEnglishfrançais a válaszadóknak majdnem 9 tizede azt mondta, hogy a nőknek ugyanolyan arányban kellene jelen lenniük a vállalkozások felső vezetőségében, mint a férfiaknak (egyforma képzettség mellett). A válaszadók mintegy háromnegyede továbbá úgy gondolja, jogszabállyal kellene biztosítani a vállalatok igazgatótanácsában a nemek közötti egyenlőséget.

Ha megnyílnának a vezetőpozíciók a nők előtt, az arra ösztönözné őket, hogy a munkaerőpiacra lépjenek és ott is maradjanak, ami növelné a női foglalkoztatottsági rátát. A nők képességeinek kiaknázása szintén hasznos lenne a társadalom számára.

A csúcspozíciókat betöltő nők számának növekedése Európa versenyképességét is javítaná. A McKinsey és az Ernst & Young nevű tanácsadó cég tanulmányt készített a témában, melynek eredményeként mindketten arra a következtetésre jutottak, hogy azok a vállalatok, melyek vezetőségében jobb az arány a nemek között, nagyobb profitot termelnek.

A Bizottság tavaly arra bíztatta a vállalatokat, hogy tegyenek önkéntes szándéknyilatkozatot Englishfrançais , melynek értelmében igazgatóságukban a nők arányát 2015-re 30%-ra, 2020-ra pedig 40%-ra emelik.

Azóta Európa-szerte csupán 24 cég kötelezte el magát a változtatás mellett. A Bizottság ezért most új intézkedési lehetőségeket keres, és nyilvános konzultációtDeutschEnglishfrançais kezdeményezett, hogy megtudja, mit tehet az EU az ügyben. Az uniós intézmény többek között a kvóták bevezetésének lehetőségét is mérlegeli.

Franciaország, Belgium, Olaszország, Hollandia és Spanyolország már hozott olyan jogszabályt, amely kvótákat ír elő a cégek vezetőtestületére vonatkozóan. Dánia, Finnország, Görögország, Ausztria és Szlovénia az állami vállalatok igazgatótanácsában szabályozta a nemek arányát.

A konzultáció március 5-én, az egyenlő bérezés európai napján indult. Ez a nap arra hívja fel a figyelmet, hogy ugyanazért a munkáért a nők kevesebb fizetést kapnak, mint a férfiak.

Az online konzultáció május 28-ig tart. A beérkező vélemények, észrevételek segítségével a Bizottság javaslatokat dolgoz ki még az idén abból a célból, hogy elősegítse az esélyegyenlőséget a vállalatok igazgatótanácsában.

Bővebben a nemek esélyegyenlőségéről a döntéshozói pozíciók tekintetében English

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek