Sti

Indvandring - så alle vinder - 25/07/2011

Tegning med talebobbel, der indeholder ord fra forskellige sprog © EU

EU's borgere og indvandrere er alle enige om, at integration kræver sprogkundskaber, beskæftigelse, respekt for den lokale kultur og en utvetydig retsstatus.

Indvandrere i EU står ikke kun for forskellighed, men også muligheden for at give et stort bidrag til den økonomiske vækst og stabilitet.

I takt med, at EU's befolkning bliver ældre, og fødselsraten stadig ligger lavt, kan indvandrerne hjælpe med at holde økonomien oppe og finansiere de nationale velfærdssystemer. Men det sker kun, hvis de er fuldt integreret i deres nye lande.

En ny række initiativer English fra Kommissionen skal fremme integrationen gennem sprogundervisning, lettere adgang til arbejde, uddannelse og jobtræning. Pakken giver også et bud på, hvordan vi bekæmper forskelsbehandling.

Det er de enkelte EU-lande, der har ansvaret for integrationspolitikken. Men EU kan tilbyde støtte og incitamenter - gennem finansiering, koordination af politikken og lettere udveksling af bedste praksis. De nye initiativer går ud på at handle på lokalt plan, bl.a. samarbejde mellem kommuner, arbejdsgivere, indvandrerorganisationer, udbydere af tjenesteydelser og lokale beboere.

Hvert enkelt land, region eller by i EU kan selv vælge de initiativer, der passer bedst til dets egen situation, og resultaterne skal kunne aflæses på EU-plan.

Der er gode udsigter til fremgang, hvis man ser på resultaterne af en frisk undersøgelse fra Eurobarometer om integrering af indvandrere Englishfrançais . Den viser nemlig, at både EU-borgere og indvandrere i det store hele er enige om, hvordan man bedst giver integrationen en hånd.

Undersøgelsen, der blev udført i marts og april 2011, viste, at der var enighed om, at alle parter skal gøre en større indsats. Både regeringerne, indvandrerne og den brede offentlighed.

EU's borgere og indvandrere er i en vis grad enige om, hvilke faktorer der påvirker integrationen. At tale landets sprog, kunne arbejde, respektere den lokale kultur og have en klar og utvetydig retsstatus var de fire vigtigste faktorer - og begge grupper havde sproget på førstepladsen.

Der var også enighed om betydningen af interaktion på arbejdspladser og i skoler og om, at ghettodannelse har en negativ indflydelse.

EU har 20,1 millioner indvandrere fra lande uden for EU. Det svarer til omkring 4 % af befolkningen.

EU's websted om integration DeutschEnglishfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links