Sti

En fælles tilgang til migration - 06/05/2011

Dreng, der kaster en fodbold op i luften, på et asylcenter i Malta © EU

EU vil oprette et fælles asylsystem, styrke grænsekontrollen, forbedre tilsynet med området uden indre grænser og anvende indvandringspolitikken til at hjælpe med at udfylde hullerne på arbejdsmarkedet.

Hjælp til flygtninge

Siden årets begyndelse har politisk uro i Nordafrika sendt 25 000 flygtninge til EU's kyster - særligt Italien og Malta.

EU er moralsk forpligtet til at tilbyde asylansøgere beskyttelse, og alle EU-landene forventes at hjælpe til, når en pludselig tilstrømning af flygtninge gør det svært for ankomstlandene at tage imod dem.

Men billederne af faldefærdige både og overfyldte strande overskygger det faktum, at det også er i Europas egen interesse at få en mere struktureret, samlet og langsigtet tilgang til asyl og migration.

Hjælp til os selv

Tallene taler for sig selv. I 2007 udgjorde Europas arbejdsdygtige befolkning i alt 235 millioner. Det er disse arbejdstagere, der betaler vores pensioner og finansierer vores sundheds- og velfærdssystemer, som allerede nu er under stort pres.

I 2060 vil Europa have 50 millioner færre arbejdstagere, hvis den hidtidige indvandring fortsætter. Hvis ikke, vil der være 110 millioner færre arbejdstagere end i dag til at hjælpe med at opretholde Europas samfundsmodel.

I 2020 forventes der alene i sundhedssektoren at være en personalemangel på omkring én million. Indvandrere kan hjælpe med at udfylde disse og andre job.

En afbalanceret strategi

Kommissionens nye migrationsforslag English skelner mellem økonomiske indvandrere, der forsøger at komme illegalt ind i EU, flygtninge, asylansøgere og midlertidigt fordrevne personer, der ønsker at vende tilbage til deres hjemland. Forslagene omfatter bl.a., at:

  • vedtage en fælles europæisk strategi for asylansøgere inden 2012
  • styrke kontrollen ved EU's ydre grænser og forbedre tilsynes med området uden indre grænser for at forebygge illegal indvandring og kriminalitet
  • anvende lovlig indvandring til at afhjælpe den forventede mangel på arbejdskraft og kompetencer
  • udveksle information om, hvordan lovlige indvandrere bedst integreres
  • anvende en strategisk tilgang til forbindelserne med tredjelande for at lette den lovlige indvandring og forebygge ulovlig indvandring.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links