Cale de navigare

Aveţi nevoie de ajutor? Formaţi 112 - 11/02/2009

Un singur număr de telefon pentru apelarea serviciilor de urgenţă din toată Europa.

Ştiţi la ce număr de telefon să sunaţi dacă aveţi un accident la locul de muncă ori la şcoală? Sau dacă sunteţi în vacanţă în străinătate? Oriunde v-aţi afla pe teritoriul Uniunii Europene, trebuie să reţineţi doar un singur număr pentru apeluri de urgenţă:112.

Acum, când Bulgaria şi-a înfiinţat propriul serviciu 112, numărul european unic pentru apeluri de urgenţă English funcţionează în toate statele membre, fără excepţie.

În situaţiile de urgenţă, fiecare secundă contează. Atunci când este în joc viaţa cuiva, nu puteţi pierde timpul căutând numărul de telefon la care să sunaţi pentru a obţine ajutor. Iată de ce UE a introdus un număr unic care poate fi apelat din toate statele membre. Îl puteţi folosi la fel de bine pentru un incendiu în Suedia sau un accident rutier în Italia.

În momentul în care sunaţi la 112, operatorul local se va ocupa direct de dumneavoastră sau vă va redirecţiona către serviciul de urgenţă solicitat – salvare, poliţie sau pompieri.

Numărul 112 English reprezintă o modalitate practică de a asigura libera circulaţie a cetăţenilor europeni în condiţii de siguranţă. El nu înlocuieşte numerele naţionale pentru apeluri de urgenţă, ci vine în completarea acestora.

Deşi a fost introdus cu aproape douăzeci de ani în urmă, doar 22% dintre europeni sunt la curent cu existenţa sa. Pentru a remedia situaţia, UE face apel la statele membre să promoveze acest număr de telefon şi să explice cum se foloseşte. Instrucţiuni pentru copii sunt acum disponibile pe site-ul UE.

Statelor membre li se cere să asigure şi trasabilitatea apelurilor. Este vorba, mai întâi de toate, despre o cerinţă legală, dar care are şi un aspect practic, deoarece este posibil ca persoana care apelează numărul de urgenţă să nu ştie exact unde se află.

Puteţi forma gratuit 112 de pe telefonul fix, de pe telefonul mobil sau de la o cabină telefonică. De obicei, puteţi apela acest număr chiar dacă nu mai aveţi credit sau dacă nu sunteţi în aria de acoperire a reţelei dumneavoastră de telefonie mobilă.

Mai multe despre 112 în ţara dumeavoastră English.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile