Διαδρομή πλοήγησης

Για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιείται πλέον ενιαίος αριθμός σε όλη την Ευρώπη.

Τι θα κάνατε σε περίπτωση ατυχήματος στη δουλειά, στο σχολείο ή σε διακοπές στο εξωτερικό; Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οπουδήποτε και αν βρίσκεστε στην ΕΕ, μπορείτε να καλέσετε τον ίδιο αριθμό έκτακτης ανάγκης: το 112.

Τώρα που και η Βουλγαρία καθιέρωσε τον αριθμό κλήσης 112, ο ενιαίος αριθμός έκτακτης ανάγκης της ΕΕ English λειτουργεί σε όλα τα κράτη μέλη χωρίς εξαίρεση.

Σε περίπτωση άμεσης ανάγκης, κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Όταν κινδυνεύει η ζωή κάποιου, δεν μπορείτε να χάνετε χρόνο ψάχνοντας το σωστό τηλέφωνο. Για τον λόγο αυτό, η ΕΕ καθιέρωσε ενιαίο αριθμό κλήσης για όλα τα κράτη μέλη. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να καλέσετε τον ίδιο αριθμό είτε αν καίγεται το σπίτι σας στη Σουηδία είτε αν έχετε οδικό ατύχημα στην Ιταλία.

Όταν καλείτε το 112 συνδέεστε με τηλεφωνητή ο οποίος επεξεργάζεται την κλήση σας απευθείας ή την μεταφέρει στην κατάλληλη υπηρεσία έκτακτης ανάγκης – πρώτες βοήθειες, αστυνομία ή πυροσβεστική.

Ο ενιαίος αριθμός έκτακτης ανάγκης English βοηθά τους Ευρωπαίους να μετακινούνται ελεύθερα και με πλήρη ασφάλεια. Δεν υποκαθιστά τους υφιστάμενους εθνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης, αλλά τους συμπληρώνει.

Παρόλο που ο ενιαίος αριθμός έκτακτης ανάγκης λειτουργεί εδώ και είκοσι χρόνια περίπου, μόνο το 22% των Ευρωπαίων τον γνωρίζει. Για τον λόγο αυτό, η ΕΕ καλεί τις χώρες να τον κάνουν ευρύτερα γνωστό και να εξηγήσουν πώς χρησιμοποιείται το 112 . Οδηγίες για παιδιά παρέχονται επίσης στο δικτυακό τόπο της ΕΕ.

Τα κράτη μέλη θα πρέπει επίσης να διασφαλίσουν ότι όσοι τηλεφωνούν θα μπορούν να εντοπίζονται. Αυτό αποτελεί νομική υποχρέωση αλλά έχει και μεγάλη πρακτική αξία καθώς το άτομο που τηλεφωνεί μπορεί να μην είναι σε θέση να δώσει την ακριβή του θέση.

Μπορείτε να καλέσετε το 112 δωρεάν από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο ή και από τηλεφωνικό θάλαμο. Συνήθως μπορείτε να τηλεφωνείτε ακόμη και αν δεν έχετε μονάδες ή αν δεν καλύπτεστε από το δίκτυο του κινητού σας.

Περισσότερα για το 112 στη χώρα σας English.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι