Sti

Ét enkelt telefonnummer for at tilkalde hjælp i hele Europa.

Ved du, hvilket nummer du skal ringe, hvis der sker en ulykke på din arbejdsplads eller skole? Hvad nu, hvis du er på ferie i udlandet? Alle alarmcentraler i hele EU har nu det samme nummer – 112.

Efter at Bulgarien nu også har indført 112-nummeret, kan du bruge det fælles alarmnummer English i alle EU-landene.

I en nødsituation tæller hvert sekund. Der er ikke tid til at fumle rundt efter et telefonnummer, når der står liv på spil. Derfor har EU indført et fælles alarmnummer for alle EU-lande. Et og samme nummer kan bruges, uanset om der går ild i dit hus i Danmark, eller du kommer ud for en trafikulykke i Italien.

Når du ringer 112, vil en lokal operatør enten selv hjælpe eller stille dig videre til den alarmcentral, du har brug for – ambulance, politi eller brandvæsen.

Med det fælles alarmnummer English kan vi alle rejse frit og sikkert rundt i Europa. Det erstatter ikke landenes egne alarmnumre, men fungerer parallelt med dem.

Nummeret har været i brug i næsten 20 år, og alligevel er det kun 22 % af europæerne, der kender det. EU-landene opfordres derfor til at slå på tromme for nummeret og oplyse borgerne om, hvordan de skal bruge 112 . På EU's websted er der nu også en særlig vejledning for børn.

EU-landene bliver i øvrigt bedt om at sørge for, at opkald kan spores. Det er et juridisk krav, men kan også være meget nyttigt – den, der ringer op, er måske ikke helt klar over, hvor han eller hun befinder sig.

Det er gratis at ringe 112 fra en fastnet-, mobil- eller mønttelefon. Opkaldene går normalt igennem, selv om taletiden er opbrugt, eller du er uden for dit mobilnets rækkevidde.

Mere om 112 i Danmark og andre lande English.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links