Navigacijska pot

Enakost na papirju tudi v praksi - 29/09/2008

Moški na invalidskem vozičku pri varjenju

Na konferenci o enakih možnostih so opozorili na razlike med zakoni in prakso.

Evropska unija ima strogo protidiskriminacijsko zakonodajo, vendar je do dejanskega izvajanja načela enakega obravnavanja še dolga pot. Na konferenci EU o enakih možnostih DeutschEnglishespañolfrançaisitaliano so strokovnjaki pregledali, kaj se je spremenilo od akcije ozaveščanja o diskriminaciji, ki so jo po vsej EU izvedli leta 2007.

Trg dela je še vedno kraj razlik. Ženske imajo 15 % nižje plače kot moški (25 % v zasebnem sektorju) in so manjkrat izbrane na vodilne položaje. Brezposelnost med invalidi je 50-odstotna v primerjavi s 68-odstotno splošno brezposelnostjo. Starost je povod za diskriminacijo mladih in starejših.

Vse te skupine poznajo razlikovanje tudi pri zdravstvenih storitvah, izobraževanju, socialni varnosti in stanovanjski politiki. Evropska komisija je julija predlagala predpis DeutschEnglishfrançais, ki bo zagotavljal zaščito na tem področjuin dopolnil sedanje protidiskriminacijske zakone na področju zaposlovanja.

Toda diskriminacije se ne da odpraviti zgolj z zakoni. Na konferenci so zato razpravljali tudi o tem, kako spremeniti globoko zakoreninjene vzorce ravnanja in dolgoletno institucionalno in poklicno prakso.

Včasih si je težko ustvariti pravo sliko o diskriminaciji v Evropi. Države EU poznajo različne načine zbiranja podatkov, kar otežuje ali celo onemogoča primerjavo.

Kakorkoli že, po nedavni raziskavi je za Evropejce diskriminacija po narodnosti in etnični pripadnosti najpogostejša oblika diskriminacije v Evropski uniji – in se tudi čedalje bolj stopnjuje. Drugih oblik diskriminacije (po starosti in spolu) je bodisi manj bodisi se ne stopnjujejo (po spolni usmerjenosti).

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave