Navigointipolku

Syrjintää vastaan -rekkakiertue vierailee kymmenessä maassa - 22/07/2008

EU:n syrjinnän vastainen lainsäädäntö on yksi maailman kattavimmista. Pelkkä lainsäädäntö ei aina kuitenkaan riitä, vaan syrjinnän vastustamista on tehtävä tunnetuksi ihmisten jokapäiväisessä elämässä.

EU on järjestänyt jo viitenä kesänä rekkakiertueen, ?????????Englishceštinaeesti keelmagyarlatviešu valodalietuviu kalbapolskiromânaslovencinaslovenšcina jonka tarkoituksena on levittää tietoa yhtäläisistä oikeuksista ja hälventää ennakkoluuloja.Kampanjarekan tunnistaa helposti keltaisesta väristä ja perävaunuun kirjoitetusta ”respect” -tekstistä, jolla kehotetaan ottamaan muut ihmiset huomioon. Pyörätuolihissin ansiosta rekkaan voivat tutustua myös pyörätuolin käyttäjät. Nostokorkeus on peräti 1,4 metriä.

Tänä vuonna rekkakiertue aloitettiin Prahan musiikkifestivaaleilta kesäkuussa. Lokakuussa päättyvän kiertueen kohteita ovat Tšekin lisäksiBulgaria, Latvia, Liettua, Puola, Romania, Slovakia, Slovenia, Unkari ja Viro.  

Kiertue vierailee mm. musiikki-, nuoriso- ja elokuvafestivaaleilla, urheilutapahtumissa, yliopistoissa ja rekrytointimessuilla. Kussakin maassa pysähdytään aina kahdessa kaupungissa. EU:n ”Moninaisuuden puolesta. Syrjintää vastaan.” -kampanjan viestiä tuodaan esille mm. laulukilpailussa, ”moninaisuuspelissä” ja pyörätuolipolulla, joihin kaikkiin yleisö voi osallistua.

Eri maittain vaihtelevaan ohjelmaan kuuluu myös keskusteluja, konsertteja ja tanssiesityksiä.

EU julkaisi hiljattain Eurobarometri-tutkimuksen syrjinnästä. Sen mukaan joka seitsemäs eurooppalainen on kärsinyt syrjinnästä ja ennakkoluuloisista asenteista viimeksi kuluneen vuoden aikana. Syrjinnän syynä ovat olleet rotu, etninen alkuperä, ikä, vammaisuus, uskonto, sukupuoli tai sukupuolinen suuntautuminen.

Suurin osa eurooppalaisista pitää syrjintää laajalle levinneenä ongelmana, joka vaikuttaa mm. asumiseen, terveydenhuoltoon, koulutukseen ja mahdollisuuksiin saada erilaisia vakuutuksia.

Sosiaaliasioista vastaavan komissaarin Vladimír Špidlan mukaan liian monet EU-kansalaiset eivät vielä ole tietoisia oikeuksistaan syrjintätilanteissa. Kampanja tuo syrjinnän vastustamisen ja oikeuden yhtäläiseen kohteluun osaksi ihmisten jokapäiväistä elämää.

Lisätietoa EU:n syrjinnän vastaisista toimista ja muista aiheeseen liittyvistä kysymyksistä löytyy Moninaisuuden puolesta. Syrjintää vastaan. -sivustolta.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä