Διαδρομή πλοήγησης

Σεβασμός στην πολυμορφία – το Φορτηγό της ΕΕ ξεκινά την περιοδεία του σε 10 χώρες - 22/07/2008

Η νομοθεσία της ΕΕ κατά των διακρίσεων είναι από τις πληρέστερες του κόσμου. Αλλά αυτό, φαίνεται, δεν αρκεί πάντα.

Κάθε καλοκαίρι τα τελευταία πέντε χρόνια, η ΕΕ διοργανώνει μία περιοδεία του Φορτηγού българскиEnglishceštinaeesti keelmagyarlatviešu valodalietuviu kalbapolskiromânaslovencinaslovenšcina με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για τα ίσα δικαιώματα και την καταπολέμηση των στερεοτύπων. Το τεράστιο κίτρινο φορτηγό, με το μήνυμα “respect” γραμμένο στο πλευρό του, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και όλοι μπορούν να το προσεγγίσουν χάρη στον ειδικό ανελκυστήρα που διαθέτει για αναπηρικές πολυθρόνες.

Φέτος, το Φορτηγό αρχίζει την περιοδεία του από την Τσεχική Δημοκρατία, με μια επίσκεψη στο μουσικό φεστιβάλ της Πράγας τον Ιούνιο. Στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε εννέα ακόμη χώρες, τη Βουλγαρία, την Εσθονία, την Ουγγαρία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία και θα ολοκληρώσει την περιοδεία του τον Οκτώβριο.

Το Φορτηγό θα κάνει στάσεις σε δύο πόλεις κάθε χώρας όπου θα δίνει το παρόν σε μουσικά και κινηματογραφικά φεστιβάλ, αθλητικά γεγονότα, φεστιβάλ νέων, επαγγελματικές και πανεπιστημιακές εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις, με στόχο να διαδώσει το μήνυμά του μέσα από διαγωνισμούς τραγουδιού, παιχνίδια, αγώνες δρόμου με αναπηρική πολυθρόνα και άλλες διαδραστικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα ποικίλλει σε κάθε χώρα και περιλαμβάνει συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, συναυλίες, χορούς και άλλες εκδηλώσεις.

Πρόσφατη έρευνα της ΕΕ για τις διακρίσεις διαπιστώνει ότι σχεδόν ένας στους εφτά Ευρωπαίους υπήρξε πέρυσι θύμα προκαταλήψεων λόγω φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, προέλευσης, ηλικίας, αναπηρίας, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι η διακριτική μεταχείριση είναι πολύ συχνό πρόβλημα με συνέπειες, για παράδειγμα, στη στέγαση, την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και την ασφάλιση.

“Πάρα πολλοί Ευρωπαίοι εξακολουθούν να αγνοούν τα δικαιώματά τους για μια ζωή απαλλαγμένη από διακρίσεις,” τόνισε ο Επίτροπος κοινωνικών υποθέσεων Βλαντιμίρ Σπίντλα, και συνέχισε: “Η εκστρατεία αυτή μεταφέρει το μήνυμα στους πολίτες και θα συμβάλλει ώστε το δικαίωμα στην ισότιμη μεταχείριση να γίνει καθημερινή πραγματικότητα.”

Υπέρ της πολυμορφίας, κατά των διακρίσεων – δικτυακός τόπος για τη διακριτική μεταχείριση και την καταπολέμησή της στην ΕΕ.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι