Sti

Kampagneplakat med torturredskaber

57 lande – deriblandt 11 EU-lande – går sammen om kampagne, der skal oplyse om torturens rædsler.

Tortur er forbudt ifølge folkeretten. Alligevel er tortur stadig udbredt i mange lande – også i visse lande, der har ratificeret FN's konvention mod tortur. EU er hjem for omkring 400 000 tidligere torturofre – hvoraf de fleste er flygtninge.

EU går fuldt og helt ind for et fortsat totalforbud mod tortur og anden grusom, umenneskelig eller nedværdigende behandling. Det er også et af de vigtigste formål med EU's politik på menneskerettighedsområdet.

Kampagnen tortur er uacceptabelt slår til lyd for projekter over hele verden, som EU har støttet for at komme torturen til livs. Hovedbudskabet er, at alle lande skal være med til at udrydde tortur og sætte ind over for dens grundlæggende årsager. Kampagnen støtter indsatsen ved at finansiere projekter English (en) français (fr) i hele verden.

Der gives bl.a. støtte til at ansætte retshåndhævende personale, standse handel med redskaber, der kan bruges til tortur, og hjælpe ofre med at genopbygge deres liv. Ofrene har brug for psykologhjælp, lægebehandling og retshjælp til at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Torturofre lider ikke kun fysisk skade, men får også psykiske men, der kan gøre det svært at vende tilbage til en normal tilværelse. EU støtter rehabilitering af torturofre i 41 lande over hele verden, bl.a. gennem rehabiliteringscentre og netværksaktiviteter i 16 EU-lande.

Med næsten 12 millioner euro om året er EU en af de største bidragydere til kampen mod tortur. Tortur er uacceptabelt er den første kampagne i så stor målestok. Den nåede sit højdepunkt den 26. juni med en række begivenheder i anledning af FN's internationale dag til støtte for torturofre.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links