Cale de navigare

Aveţi nevoie de ajutor? Formaţi 112 - 09/06/2008

Un singur număr de telefon pentru apelarea serviciilor de urgenţă din toată Europa.

Ştiţi la ce număr de telefon să sunaţi dacă aţi avut un accident la locul de muncă sau la şcoală? Sau dacă sunteţi în vacanţă în străinătate? Oriunde v-aţi afla pe teritoriul Uniunii Europene, nu trebuie să reţineţi decât un singur număr pentru apeluri de urgenţă:112.

În situaţiile de urgenţă, fiecare secundă contează. Atunci când este în joc viaţa cuiva, nu puteţi pierde timpul căutând numărul de telefon la care să sunaţi pentru a obţine ajutor. Iată de ce UE a introdus un număr unic care poate fi apelat din toate statele membre, fie  că vă ia foc casa în Suedia, fie că aveţi un accident rutier în Italia.

În momentul în care sunaţi la 112, operatorul local se va ocupa direct de dumneavoastră sau vă va redirecţiona către serviciul de urgenţă solicitat – salvare, poliţie sau pompieri.

Numărul european unic de urgenţă English reprezintă o modalitate practică de a asigura libera circulaţie a cetăţenilor europeni în condiţii de siguranţă. Până în prezent, numărul 112 funcţionează în toate statele membre ale UE, cu excepţia Bulgariei. El nu înlocuieşte, ci vine în completarea numerelor naţionale pentru apeluri de urgenţă.  

Deşi a fost introdus cu aproape douăzeci de ani în urmă, doar 22% dintre europeni sunt la curent cu existenţa sa. Pentru a remedia această situaţie, UE face apel la statele membre să promoveze acest număr şi să explice cum se utilizează English. De exemplu, dacă aveţi o pană pe şosea, nu acesta este numărul la care trebuie să sunaţi! Statelor membre li se mai cere să asigure trasabilitatea apelurilor. Este vorba, mai întâi de toate, despre o cerinţă legală, dar care are şi un aspect practic, deoarece este posibil ca persoana care apelează numărul de urgenţă să nu îşi dea seama exact unde se află.

Puteţi forma gratuit 112 de pe telefonul fix, mobil sau de la o cabină telefonică. De obicei, puteţi apela acest număr chiar dacă nu mai aveţi credit sau dacă nu sunteţi în aria de acoperire a reţelei dumneavoastră de telefonie mobilă.

Apelează 112 în ţara ta English

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile